Milorad Vučelić
Alo!/V. Marković
Milorad Vučelić

Tanjug/Dimitrije Goll

Milorad Vučelić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prvi čovek Partizana Milorad Vučelić reagovao je večeras na izjave Tomislava Karadžića u kojima je nekadašnji predsednik FSS izrazio bojazan da Partizanu preti stečaj, kao i da je spreman da pomogne klubu na čijem je čelu svojevremeno bio.

PROČITAJTE JOŠ:

UMALO DA ZAKASNI! On je senzacija londonskog maratona, prešao cilj obučen u kostim "Big Ben" (FOTO + VIDEO)

DIVLJI ZAPAD! Hteli da proslave uspeh pa jedan ubijen na sred ulice dok su drugog ranili! (FOTO + VIDEO)

PREŠAO IGRICU! Dobio crveni karton pa prekinuo utakmicu tako što je isključio reflektore! (VIDEO)

 

"Ako se ovako nastavi, Partizan se približava stečaju. A, pošto se takve stvari na Balkanu ne rade, ne plaća se ceh na taj način kao što je to uradio Rendžers u Škotskoj, onda bih rekao da se bližimo prinudnoj upravi u klubu" - rekao je Karadžić.

Vučelić je naglasio zbog čega je danas, na Vaskrs, morao da se oglasi, u izjavi za ''Novosti''.

"Morao sam da se oglasim zbog ovih učestalih laži da bi se pojedinci opustili, smirili i mirno proveli uskršnje i prvomajske praznike" - istakao je Vučelić.

Tomislav  Karadžić

Oliver Bunić

Tomislav Karadžić, Foto: Oliver Bunić

On je podsetio da je uprava Partizana na čijem je čelu nedavno uspela da vrati stadion u Humskoj u vlasništvo kluba.

"Isplatili smo redovne plate. Sredinom aprila 90 odsto igrača je dobilo aprilske plate. A uz to trebalo bi pomenuti da od tih 3.600.000 evra za obezbeđivanje evrolicence ništa nije regulisano od transfera, već smo kao uprava uspeli da obezbedimo sredstva što i jeste posao čelnika" - rekao je Vučelić.

Aktuelni predsednik Partizana Milorad Vučelić je replicirao prethodniku, dodatno pojasnio i ulogu samog Karadžića u sistemu "finansiranja" kluba pre desetak godina.

"Karadžić je odmah po odlasku u FSS naplatio sve pozajmice koje je dao klubu, a jedna od njih je bila i sa kamatom. To dovoljno govori o sistemu davanja sredstava koji je tada uspostavljen. Ponoviću, nikada niko nije dao Partizanu novac, sve se to vodi kao dug Partizana. Među pomenutim zajmodavcima su Ateljević, Zatezalo, Jovičić..." - otkrio je Vučelić za Večernje Novosti.

Većina tih pozajmica je navodno regulisana, a one koje nisu danas pritiskaju klub.

"Platili smo nekoliko stotina hiljada takvih pozajmica i sve to ulazi u opterećujući bilans. Ova uprava je najveći deo tih obaveza regulisala, pojedine, kako rekoh, i sa kamatom. Eto to je gola istina o pomoći 15 biznismena koju Partizanu nudi Tomislav Karadžić" - aludirao je Vučelić na predlog Karadžića da će klub finansijski ozdraviti ako u upravu uđu brojni uspešni privrednici.