Obradović nakon pobede govorio o pojačanju: Može da nam pomogne, ima iskustvo!
alo.rs
Saša Obradović (Crvena zvezda)
Saša Obradović (Crvena zvezda), Foto: Alo/Marko Metlaš

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da je njegova ekipa u večerašnjoj pobedi nad Valensijom pokazala da "raste".

- Vidi se da rastemo. Bili smo koncentrisaniji, energija je od početka bila tu, bila je i na klupi, doprinosili su svi koji su ulazili. Bilo je lepo za gledanje, pre svega. Video se ekstra pas u odnosu na prošle utakmice - rekao je Obradović posle utakmice.

Ponovo je bilo pada u igri, pošto su crveno-beli u jednom trenutku ispustili dvocifrenu prednost.

- Ne tražim nikakav alibi, ali padovi su normalni. Igramo protiv najboljih mogućih ekipa. Ova je u top tri napadačke u Evroligi. Bila nam je potrebna dobra odbrana. Kao i u ranijim utakmicama gde smo imali kontrolu igre, sada bih rekao da smo imali i mnogo bolji napad, za šta je 20 asistencija potvrda - kazao je Obradović.

Saša Obradović (Crvena zvezda)
Saša Obradović (Crvena zvezda), Foto: Alo/Marko Metlaš

Trener Zvezde je ponovo istakao koliko nedostaju navijači.

- Znamo da bi ovo izgledalo totalno drugačije, možda samo i sudijske odluke bi bile drugačije. Da imamo navijače, samopouzdanje i energija... Razmišljam samo o danu kada ću da budem tu i zajedno da pobeđujemo - istakao je on.

Zvezdi nedostaje Lengston Hol, koji će se uskoro vratiti posle povrede, a očekuje se i novi plejmejker Kino Kolom.

- Još jedan igrač koji u ovakvoj rotaciji može da pomogne. Kolom ima iskustvo, brojne utakmice... Bez obzira na sve, moramo da vidimo u kakvom je stanju, ne možemo odmah sve da očekujemo od njega, treba posebno da se uvodi u sistem. Pošto je to pametan momak, mislim da će to biti nešto brže - rekao je Obradović.

Crvena zvezda će u narednoj evroligaškoj utakmici gostovati u utorak Zenitu u Sankt Peterburgu. Pre toga će se sastati sa Cedevita Olimpijom u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ: