Kori Volden
KK Crvena zvezda
Kori Volden

KK Crvena zvezda

Kori Volden, Foto: KK Crvena zvezda

Kori Volden je izazvao veliku buru na domaćoj košarkaškoj sceni kada je iz Partizana prešao u Crvenu zvezdu ovog leta.

- Velika je promena, veliki izazov. Ovo je nešto novo, što sam i očekivao kada sam doneo odluku, ali spreman sam za to. Bila je to, očigledno, teška odluka. Zahtevala je mnogo razmišljanja, uneo sam veliki deo sebe u to, porodica mi je mnogo pomogla u tome, ali je na kraju to bila najbolja moguća odluka za mene i moju košarkašku karijeru - istakao je Volden u razgovoru za "Sportklub".

Naravno, razmišljao sam o tome. Razmišljao sam o dobrim i lošim stranama. Ali, dok sam bio u Partizanu nisam mislio da ću biti u ovom timu, ali je to put kojim sam izabrao, tako je na kraju ispalo - rekao je Volden i nastavio.

- To je jednostavno korak napred. Kada sam došao da igram u Evropi želeo sam da igram u Evroligi, osetio sam da sam spreman, da sam spreman za tu priliku, a ona se i pojavila. I doneo sam tu odluku, iako je bila teška

Kako izgleda saradnja sa Sašom Obradovićem?

- On je perfekcionista, zahteva perfekciju, nema lenčarenja, veoma je zahtevan, i to mi se sviđa. Volim trenere koji od vas traže mnogo, koji su strogi. Ako napravim grešku, on mi to stavi do znanja i to cenim kod trenera.

Bonus video:

PROČITAJTE JOŠ: