Kavai Lenard
twitter/Raptors
Kavai Lenard

twitter/Raptors

Kavai Lenard, Foto: twitter/Raptors

Toronto Reptorsi obezbedili su plasman u veliko NBA finale prvi put u istoriji franšize, pošto su savladali u šestoj utakmici finala Istoka Milvoki Bakse 100:94.

Nakon što su igubili prve dve utakmice u Milvokiju, Reptorsi su zabeležili četri pobede u nizu i sasvim zasluženo izborili plasman u veliko finale NBA lige! Baksi su imali prednost od 15 poena pri finišu treće četvrtine, da bi na scenu stupio "Kandža", ili ti Kavai Lenard i neverovatnom partijom režireo veliki preokret svoje ekipe. Nema zbora da je on najzaslužniji za plasman ekipe iz Kanade u svoje prvo finale!

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Jokić

instagram/ vladantegeltija

Spomenuti Kavai je meč završio sa 27 poena, 17 skokova (njegov lični rekord) i sedam asistencija, odlično su ga pratili Paskal Siakam sa 18 poena i Torontov "pitbul" Kajl Lauri sa 17 poena i osam asistencija. Kod Milvoki Baksa je najbolji bio Janis Adetokumbo sa 21 poenom, ali se mora istaći da je totalno stao na kraju utakmice i da je poslednji koš iz igre zabeležio na 6 minuta do kraja utakmice!

Po prvi put će se veliko finale odigrati i u Kanadi, a Toronto će imati priliku da prekine dominaciju Golden Stejt Voriorsa, a za to će imati odličnu priliku pošto će prve dve utakmice igrati u "Džurasik parku"!