Crvena zvezda - Partizan
ALO!/Marko Metlaš
Crvena zvezda - Partizan

ALO!/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Partizan, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Nova sezona u Superligi Srbije najavljena je danas u Košarkaškom savezu Srbije u prisustvu svih 12 trenera čije će se ekipe boriti za titulu nacionalnog šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

FILIP ČOVIĆ ZA SPORT PLUS: Iskrvarili smo za Evroligu!

 

ABA LIGA OBJAVILA: PARTIZAN JE ISPRED CRVENE ZVEZDE Crveno-beli osvojili titulu, međutim po VEOMA BITNOM PARAMETRU najveći rival je bolji

BESPLATAN ULAZ, ZAHVALNOST NAVIJAČIMA Posao nije završen, pokupite svoje karte!

Supeliga Srbije počinje večeras duelom Tamiša i Dinamika u grupi B, a derbi prvog kola biće susret Partizana i Mege.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da će mu nastup u Superligi biti zanimljiv.

Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

"Iako srpska lige ne vodi u Evroligu, to za mene nije novost, jer u Italiji je ista priča. Ali, to ne znač da su kvalitet, strast i žar lige manji i da nije zanimljiva. Prvak Jadranske lige je samo prvak Jadranske lige, ali mislim da ć srpska liga pokazati sve najbolje u srpskoj košarci. Biće ovo šansa za mlade igrače, biće šansa i za klubove kao što su Dinamik, Novi Pazar, Borac i sve druge da igraju sa najboljim ekipama kao sto Mega, Partizan, Zvezda", rekao Trinkijeri na konferenciji za medije.

On je rekao da motivisano dočekuje početak Superlige.

"Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali sve se mora zavrediti. Mi igramo prvu utakmicu sa Megom i baš me zanima kako će se ekipa osećati posle susreta sa Zvezdom. Ako motiva nema, onda su igrači u problemu. Ti si igrač i predstavaljaš sebe i svoj klub. Ne možes da nemaš motivacije, mozda ako igraš drugi sport, možda šah. Ja imam motivaciju", rekao je Trinkijeri.

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je da jedva čeka početak Lige

"Duga je bila pauza, zaželeli smo se utakmica. Nije lako igračima da idu iz sezone u pauzu, pa opet u ligu. Gledamo da uđemo što pre u takmičarski ritam. Vratiće se Bitadze, Zarić i Ilić, a Ratkovica i Stanić su otišli u OKK. Kompletno nova ekipa i trebaće nam vremena da se to uklopi. Imamo mesec dana da se uklopimo i izborimo za plej-of, što nam je cilj, a posle ćemo videti", rekao je Milojević.

Trener Crvene Zvezde Milan Tomić zahvalio na čestitkama na osvajanju ABA lige, a uputio je i čestitke svim.timovima.koji su se plasirali u Superligu.

Filip Čović i Milan Tomić

Vladimir Markovic

Filip Čović i Milan Tomić, Foto: Vladimir Markovic

"Što se tiče mog tima, već smo ostvarili jedan cilj, ali to ne znači da mi treba da prestanemo da igramo košarku, nego još više moramo da budemo spremni i koncentrisaniji da završimo još jedan deo i da osvojimo našu ligu. Treba da budemo još bolji i koncentrisaniji. Da, uspeh je osvajanje ABA lige, ali jedan dan se slavi, ali odmah sledeći dan se sve zaboravlja. Idemo da nastavimo da radimo dalje i da osvojimo titulu", rekao je Tomić.

On je istakao i da ne zna koliko će njegov tim biti u prednosti zbog kontinuiteta u utakmicama.

"Ne mogu da kažem da li smo u prednosti. Sve ostale ekipe su mogle da se pripreme i promene stvari u igri i možda nas iznenade. Mislim opet da je za moj tim dobro što smo odigrali. Imali smo dva dana slobodno i sad nastavljamo dalje", rekao je Tomić, čija ekipa će pokušati da osvoji petu uzastopnu šampionsku titulu.