Ferid Avdić
Alo/ilustracija
Ferid Avdić

Youtube/ RTVTK Tuzla

Ferid Avdić, Foto: Youtube/ RTVTK Tuzla

Bilo je tenzija uoči odlučujuće utakmice ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti, ali i dobre pesme na tribinama hale "Aleksandar Nikolić". Hit "Izađi mala" je pre tri decenije otpevao Ferid Avdić, a navijači Zvezde su ga se dosetili dok je trajala neizvesnost hoće li igrači Budućnosti uopšte istupiti na parket.

PROČITAJTE JOŠ:

KRAJINOVIĆU, MAJSTORE TENISA Srbin izbacio za 61 POZICIJU BOLJEG RIVALA, na pragu je ogromnog uspeha!

100 KLINACA PROTIV 3 FUDBALSKA REPREZENTATIVCA Odigran spektakularan meč, mnoštvo ludih poteza i SAMO JEDAN GOL! Ovo morate videti (VIDEO)

Obeležen Međunarodni dan fudbala I prijateljstva u Srbiji i širom sveta

Početku utakmice u Beogradu prethodili su incidenti, kada su navijači crveno-belih na terenu provocirali i gađali raznim predmetima košarkaše gostiju, posle čega su se Podgoričani povukli u svlačionicu.

Odlaganje početka meča je trajalo skoro sat vremena, a za to vreme su oni sa tribina zapevali: izađi mala, izađi mala, izađi bar na čas. Hoću da te vidim, hoću da te ljubim, hoću da ti čujem glas.

- Ovo je jedno divno iznenađenje da se ova pesma, nakon što je 1985. godine bila veliki jugoslovenski hit, ponovo zapeva u Beogradu. Drago mi je da se pesma "povampirila" nakon toliko godina, jer nije mala stvar kada je 10.000 ljudi uglas zapeva. A da su poslali privatni avion po mene mogao sam im je ja uživo zapevati - poručio je Avdić u razgovoru za bosanski Ekspres.

Da podsetimo, igrači podgoričkog tima su izašli i odigrali utakmicu sa Zvezdom, a crveno-beli su sa 97:54 razbili Budućnost, postali šampioni regiona i obezbedili povratak u Evroligu.

PRST U OKO NOVAKU ĐOKOVIĆU Najbolji teniser sveta OCRNJEN u teniskoj javnosti, SVE ZBOG FEDERERA

Inače, "Izađi, mala" nije jedina Avdićeva pesma koju srpski navijači koriste, prvi slučaj se desio iz drugog navijačkog tabora "večitih". Numera "Dijana, ljubavi" bila je prerađena od strane "grobara", koji su svoju verziju "Dijara, ljubavi" posvetili sada već legendarnom napadaču iz Kameruna, Laminu Dijari. "Niko te nikad voleti neće k'o što te volim ja..."