Filadelfija - Toronto
AP Photo/Chris Szagola
Filadelfija - Toronto

AP Photo/Chris Szagola

Filadelfija - Toronto, Foto: AP Photo/Chris Szagola

Košarkaši Filadelfije pobedili su Toronto 112:101 u šestoj utakmici polufinala i odluku o drugom učesniku finala Istočne konferencije odložili za sedmi duel koji će biti odigran u Kanadi.

PROČITAJTE JOŠ:

SRBI PROKLINJU PENALE! Ne vrede ni golovi Jovića, Čelsi izbacio Ajntraht! Posle Lige šampiona i finale Lige Evrope englesko! (FOTO + VIDEO)

"TOBDŽIJE" PRVE IDU U BAKU! Arsenal dominatno do finala, Francuzi i Gabonac dominirali Mestaljom! (VIDEO)

OMAKLO SE KONTROLI! Bačen Molotovljev koktel pred kuću kontraverznog sudije, Olimpijakos sve bliži ABA ligi!

Košarkaši Toronta nisu mogli da zaustave tandem Džimi Batler - Ben Simons, koji je pravio dar-mar na terenu, a kada uz to dodate neraspoloženu klupu "Raptrorsa" koja je postigla samo 9 poena, i to svih 9 poena je postigao Serž Ibaka, onda ni ne čudi poraz tima iz Kanade.

Iako pod velikim pritiskom, Siksersi su odlično odigrali pred svojim navijačima i od polovine prve četvrtine potpuno su kontrolisali dešavanja na terenu.

Igralo se u serijama, a to je više odgovaralo ekipi Filadelfije koja je vodila sve vreme, Toronto je uspevao da se spusti na jednocifrenu razliku nekoliko puta a to su poslednji put uradili sredinom treće četvrtine (69:61).

Domaći tim je podigao nivo igre, u jednom trenutku su vodili i 20 razlike. Siksersi su u finišu popustili kako bi što odmorniji bili za odlučujuću utakmicu u Torontu, a i trener gostiju Nik Nurs je iz igre povukao svoje zvezde.

Filadelfiju je do treće pobede predvodio Džimi Batler sa 25 poena uz 8 asistencija i 6 skokova. Odličan je bio i Ben Simons, nakon što je u prethodnih pet utakmica imao prosek od 9,4 poena, u ovoj je eksplodirao sa 21 poenom uz sjajnih 9/13 iz igre, te dodao 8 skokova i 6 asistencija. Dabl-dabl je zabeležio Džoel Embid sa 17 poena i 12 skokova, a 16 je dodao Tobajas Heris uz 9 skokova i 5 asistencija.

Boban Marjanović je za 7 minuta upisao 2 poena (2/2 slobodna bacanja), izgubljenu loptu i ličnu grešku.

Reptorsima nije pomogao sjajan nastup Kavaija Lenarda sa 29 poena uz 12 skokova i 5 asistencija, koji je ipak prvi put u seriji ostao ispod 30 poena. Lenarda je samo pratio Paskal Sijakam sa 21 poenom uz 6 skokova, a opet je podbacio Kajl Lauri sa tek 13 poena i 6 asistencija.

"Majstorica" se igra u nedelju od 22h u Torontu, a pobednika ovog duela čeka Miloviki "Baksi" koji su više nego ubedljivo prošli Boston sa 4-1.