ODLUKA KOJA JE UZDRMALA SPORTSKU SRBIJU Da li je Pešić napravio grešku što je precrtao Miloša Teodosića? (ANKETA)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, odlučio je da precrta kapitena naše zemlje Miloša Teodosića za mečeve koje predstoje sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket, odnosno za Evropsko prvenstvo koje počinje prvog septembra i trajaće do 18-og. 

Mnogi se pitaju da li je to ispravna odluka selektora, s obzirom koliko je Teodosić ranijih godina dao izuzetan doprinos ekipi "Orlova". 

Takođe, iznenađenje je da selektor Pešić nije ranije obavestio srpskog plejmejkera da će doći do ove odluke već je učinio da ga odstrani iz ekipe u toku kvalifikacionih utakmica za Mundijal i samo tri nedelje pred start Evropskog prvenstva. 

Teo je lider srpske reprezentacije već 15 godina, a ovo je prvi put da je odstranjen sa spiska, pa je samim tim još više čudna ova odluka. 

ODLUKA KOJA JE UZDRMALA SPORTSKU SRBIJU Da li je Pešić napravio grešku što je precrtao Miloša Teodosića? (ANKETA)

Printscreen

 

On nije nastupao na Evrobasketu 2017. i ranije 2013. godine zbog povreda, kao i Mundobasket u Kini 2019. Uvek je bio uz nacionalnu selekciju i nije tajna da je imao uvek ogroman uticaj na tim Srbije. 

JEDAN JE TEO KAPITEN Teodosićeva supruga ogorčena odlukom Pešića (FOTO)

Sam osvrt na njegove uspehe sa "Orlovima" je vredan pomena. Bio je važan faktor u pohodu na srebro u Madridu na Mundobasketu 2014. godine i Olimpijskim igrama dve godine kasnije. 

Za Srbiju je debitovao kod Zorana Moke Slavnića na Evropskom prvenstvu 2007. godine. 

Teodosić je kod Pešića odigrao dve utakmice u kvalifikacijama za Svetski kup, na startu u tesnoj pobedi nad Letonijom i u porazu od Belgije. Od tada jedan od najboljih plejmejkera današnjice više nije igrao u dresu reprezentacije. 

ODLUKA KOJA JE UZDRMALA SPORTSKU SRBIJU Da li je Pešić napravio grešku što je precrtao Miloša Teodosića? (ANKETA)

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Prvu seniorsku medalju uzeo je kod Dušana Dude Ivkovića 2009. godine u Poljskoj, vodio je Srbiju i do polufinala Svetskog kupa 2010. kada je našem timu ukradeno finale posle one završnice meča sa Turskom. Ima takođe srebra i sa Mundobasketa 2014. i Olimpijskih igara 2016. 

Košarkaški as iz Valjeva je oduvek isticao koliko mu znači igranje za reprezentaciju. Uvek bi dolazio na pripreme i velika takmičenja iako bi imao duge i naporne sezone u klubovima. 

Od najmlađih dana bio je jedan od vodećih generacija svih reprezentativnih selekcija za koje je nastupao. Osvojio je veliki broj medalja i takmičenja u mlađim kategorijama. 

ODLUKA KOJA JE UZDRMALA SPORTSKU SRBIJU Da li je Pešić napravio grešku što je precrtao Miloša Teodosića? (ANKETA)

Printscreen

 

Sve ovo dovoljno govori da je javnost s pravom uzdrmana vešću da Teodosić neće igrati dalje u kvalifikacijama za Mundobasket 2023, kao ni na Evrobasketu u septembru. 

Selektor je taj koji odlučuje u kom sastavu će reprezentacija igrati i to se mora poštovati, ali sa druge strane, postoje i neki igrači koji zavređuju pažnju, legende su u svojim reprezentacijama, pa se očekuje i da igraju na najvećim takmičenjima. 

Bez obzira na to što Teodosić ima već 35 godina, on je protekle sezone bio vođa svog Virtusa koji je osvojio Evrokup, a sam Teo je bio i MVP tog takmičenja, čime je italijansku ekipu odveo u Evroligu, gde će se iduće sezone takmičiti sa najboljim klubovima na svetu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading