NAJTEŽA JE BORBA SA SAMIM SOBOM! Miličić nikad iskrenije: Kako je poziv iz Hilandara jednom "indijancu" promenio sve
Printscreen

On je gostujući na "Vivaldi" forumu na Mokroj Gori govorio o svemu, a posebno o odlasku na Svetu Goru.

- Hranio sam svoj ego, imao sam 100 kola, 100 svega. Mislim nema nikakvog opravdanja. Pedeset kola, ne voziš nijedna. Kupiš jedna, nezadovoljan si, nisi ni ušao u njih, a već kupuješ druga. A ja sam bežao od svega toga što se dešavalo, pa sam tražio neku utehu na totalno pogrešnoj strani - počeo je Miličić priču.

Nastavio je u istom ritmu.

- I vraćam se kući. Tu se malo tražim ne znajući šta dalje, hoću da igram, neću da igram, nemam pojma šta se dešava. I dolazi taj poziv za Hilandar, dolazim malo na tu duhovnu stranu. Kao došao sam sebi, sad sam ja kao normalan... I dobijam poziv i sad kažem sebi gde ću ja 'indijanac' da idem, je l' to može tek tako? I može, dobiješ blagoslov i ideš. Ja rekoh da bi mi bila čast da odem. Odlazim na Hilandar i pogled na svet se menja.

- Nisam ja bio toliko slab da sam nešto padao. Amerikanci su smatrali da sam bio drugi pik i da sam katastrofa, sad oni misle da taj brod treba skroz do dna da tone. Njima je košarka sve u životu, nema druge teme. Ali meni nije teško palo. Volim sve, volim da se družim, čovek sam iz naroda. Ali kad sam otišao na Hilandar i vratio se kući, nisam mogao da dođem sebi nekoliko dana. I od tada sam shvatio poentu života, da je sve toliko jednostavno i da sam sam sebi komplikovao stvari. Imao sam sve na dlanu. Bio sam najtalentovaniji igrač u Evropi, mogao sam da se zezam tamo s njima da sam hteo. Ali ne znam razlog zbog čega nisam. Kakvi god da su bili, imao sam situacija u karijeri gde su mi sve davali. 'Evo ti čoveče, igraj'. Ali kao da mi to nije odgovaralo.

NAJTEŽA JE BORBA SA SAMIM SOBOM! Miličić nikad iskrenije: Kako je poziv iz Hilandara jednom

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Poseta je odredila dalji tok njegovog života.

- Kao da sam se protivio i njihovom prijateljskom odnosu. Odlazim tamo (u Hilandar) i shvatam koliko je sve jednostavno. Šta mi zapravo posedujemo i malo duhovno dolazim sebi. Do dana današnjeg, a nadam se i ceo život, posvetio sam se tome i to me drži u balansu. Borbe će trajati ceo život, najteže su one sa samim sobom. Ja znam najbolje, i dan-danas se borim sa samim sobom. Sa drugima ću ja lako, nego sa sobom je najteže - iskren je Miličić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
TT

22.04.2022 15:01

Svaka čast na iskrenosti.Čovek može da ima sve: pare, karijeru,svet pod nogama a da opet nije zadovoljan i ispunjen.Nije sreća para puna vreća- narod je pametno rekao.Duša,mir,spokoj,unutrašnje pomirenje,blagost...tu je prava sreća i zadovoljstvo.