SRPSKA LAVICA SE OPRAŠTA U TOKIJU! Jelena Bruks za "Alo!" pred put: Uživaću u poslednjem takmičenju!
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

"Radujem se što idemo, ali neće to biti druženje kao 2016. niti takva atmosfera kao u Riju".

Košarkašice Srbije, evropske šampionske, otputovale su danas put Japana na Olimpijske igre. Jelena Milovanović - kapiten našeg nacionalnog tima i devojka čije je ime sinonim za požrtvovanost, uoči poletanja za Tokio govorila je za Alo! o očekivanjima, kovid igrama, odvajanju od sina i kritikama najbližih.

Ovo su tvoje druge igre, koliko si uzbuđena i šta očekuješ?

- Niko ne zna kako će ove kovid igre izgledati. Radujem se što idemo, ali neće to biti druženje kao 2016, niti takva atmosfera kao u Riju. Neće biti preterano interesantne ni sportistima, a ni gledaocima. Pokušavam da nađem neke pozitivne stvari, igramo za Srbiju, borimo se za nešto veliko, ovo je moje poslednje takmičenje s reprezentacijom i probaću da nađem način da u njemu uživam. Teško mi pada kada samo pomislim na silna testiranja, karantin, distancu.

SRPSKA LAVICA SE OPRAŠTA U TOKIJU! Jelena Bruks za

EPA-EFE/Miguel Angel Polo

 

Koliko ti teško pada razdvajanje od sina Matea?

- Ovo će biti najduži period koji ćemo provesti razdvojeni. U Valensiji na Evropskom su bile dve nedelje, sada će biti tri. To je jedna od najtežih stvari kroz koje ću morati da prođem jer se ja od njega zaista nikada ne odvajam. On ima samo dve i po godine, ne voli da priča telefonom, tako da su mi slike koje dobijam sve tokom tih dana… Već počinje da shvata šta je razdvajanje i ne dozvoljava mi da idem od njega.

Koliko ti i devojke možete u Tokiju?

- Idemo korak po korak. Želimo da budemo prve u grupi, pa da vidimo šta ćemo dalje. Mi smo evropske šampionke, i imale smo to veliko takmičenje nedavno, premorene smo. Ali medalja bi svakako bila najlepši način da okončam svoju reprezentativnu karijeru.

SRPSKA LAVICA SE OPRAŠTA U TOKIJU! Jelena Bruks za

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Sa kim će Mateo pratiti mamine nastupe na OI?

- Mateo ostaje kod mojih roditelja, obožava ih. Zbog njih je i naučio srpski jezik. Zasad, oni su mu jedini baba i deda koje poznaje pošto zbog cele kovid situacije nismo otišli još uvek u Ameriku kod Dejvidovih roditelja. Mi smo u blizini Kragujevca, tu ima par drugarica i babu i dedu koji ga paze. 

Možda ćemo bodriti jedni druge

Jako će nedostajati publika, ali nadam se da će barem sportistima iz našeg tima dozvoliti da bodrimo jedni druge.

Ne prihvatam dobro kritike najbližih

- Od supruga retko kad dobijem neku dobru reč. Očekujem mnogo više od onoga što on kaže. Ali iskreno, ne prihvatam dobro kritike najbližih. Ni roditelja, a ponajmanje njegove.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading