JELENA BRUKS SE OGLASILA Oprostila se od reprezentacije, a onda dala brutalnu izjavu kojom je digla na noge celu Srbiju
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Sad već bivši kapiten Srbije Jelena Bruks rekla je posle poraza od Franczuske i okončanja reprezentativne karijere da joj je bila čast što bila deo reprezentacije i istakla da se nada da će buduće generacije nastaviti ono što je njena započela.

- Bila mi je čast i zadovoljstvo da budem deo ovog tima. Ponosna sam što sam iz Srbije i ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u meni uvek imati najvećeg navijača. Nadam se da će devojke koje će nositi dres Srbije u budućnosti moći da nastave sve ono što smo mi započeli - izjavila je Bruks.

Bruks je dva puta bila evropski šampion sa Srbijom, 2015. i 2021. godine. Na poslednjem Evropskom prvenstvu je kao kapiten podigla trofej. Osvojila je i bronzu na OI u Riju 2016. godine i bronzu na EP 2019. u Beogradu. 

Košarkašice Srbije nisu uspele da u Tokiju odbrane bronzanu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. U meču za treće mesto bolja je bila selekcija Francuske sa 91:76, koja se tako revanširala napim devojkama za poraz koji joj je Srbija nanela u finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

- Godinama smo mučili Francuskinje i uzimali im medalje, ali danas je bio njihov dan. Ponosna sam na sve saigračice i stručni štab - zaključila je Bruks.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
MIRA

07.08.2021 13:36

Mi smo još PONOSNIJI NA VAS VI STE NAŠE ZLATO I RADOST

Jovanka

07.08.2021 15:03

Sa i bez medalje vi ste naše šampionke.Želim ti sreću u daljem životu.