PRIJEM ZA JELENU BRUKS  Kragujevčani ponosni na uspeh reprezentacije i sugrađanke
Alo!/Grad Kragujevac

U Kragujevcu se, naravno, kao i u celoj Srbiji raduju uspehu naše ženske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Posebno su ponosni što je kapiten ove ekipe Kragujevčanka Jelena Bruks, koja je već doputovala u grad na Lepenici. Za nju su Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, priredili prijem u svečanom salonu Skupštine grada.

- Kao i svaki Kragujevčanin izuzetno sam ponosan na sve dosadašnje uspehe. Za nama je fenomenalna sportska sezona u kojoj su nas mnogi timovi i pojedinci zaista obradovali, ispunili srca i razvukli osmeh na lica, a najbolji deo je evropski uspeh srpskih košarkašica koje je predvodila naša Kragujevčanka Jelena Bruks. Nadam se da će to biti podsticaj za mlade devojke da ojačaju žensku košarku u Kragujevcu. Ovo je lepa poruka svim pripadnicama lepšeg pola i dokaz da mogu praviti vrhunske profesionalne sportske rezultate i u isto vreme da se ostvare kao majke i imaju porodice kojoj su posvećene - kazao je Dašić.

Jelena Bruks je u Srbiju i Kragujevac već donela zlato sa Evropskog prvenstva 2015. godine, prvo evropsko zlato u istoriji ženske košarke. Titulu košarkašice godine zaslužila je 2017. godine, ali kaže da joj je ova zlatna medalja mnogostruko veća i značajnija.

- Zlatna medalja sa Evropskog prvenstva mi zaista mnogo znači jer sam bila kapiten ove ekipe i imala čast da ja podignem trofej pred navijačima u Španiji, a pre neki dan i pred našim navijačima na balkonu što stvarno ima neku posebnu draž. Žao mi je što Mateo, moj sin, nije mogao da bude sa mnom tada, ali smo proslavili kad sam se vratila – kaže Jelena.

Ona kaže da je reprezentacija razmazila naciju, ali i da joj je drago zbog toga:

- Žensku košarku smo podigli na mnogo viši nivo i u Evropi i u svetu i sada kada se opraštam od reprezentacije drago mi je da sam ostavila lep trag ali i zadatak za mlađe devojke koje dolaze da održe taj nivo.

O predstojećim Olimpijskim igrama govori kao o snu svakog sportiste iako je već drugi put reprezentacija Srbije na Olimpijadi:

- Ovaj put igraćemo sa velikim samopouzdanjem evropskih šampionki. Kao i do sada na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe a rezultat će doći sam po sebi.

Jelena je najavila da će po završetku Olimpijskih igara završiti reprezentativnu karijeru:

- Dovoljan deo života posvetila sam rezentaciji. Vreme je da se posvetim sebi, privatnom životu i još koju godinu igram profesionalno košarku. Kragujevac ne napuštam nikad jer je moje srce ovde i moja kuća.

Osvajanje medalje evropskog prvenstva, Jeleni i reprezentativkama čestitao je i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, i istakao da će prioritet grada ostati podizanje sportske infrastrukture na viši niv

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading