TEODOSIĆ IH DOBRO POZNAJE! Italija sa ovim timom napada Srbiju i traži plasman na Olimpijske igre
EPA-EFE/COSTFOTO

Olimpijski kvalifikacioni turnir počinje 29. juna, a selektor reprezentacije Italije Mateo Saketi objavio je spisak 14 igrača koji će doputovati u Beograd.

Italija će za Olimpijske igre u Tokiju pokušati da se izbori bez tri veoma bitna igrača. 

Saketi ne može da računa na Marka Belinelija, Danila Galinarija i Luiđija Datomea, pa je jasno da su Italijani značajno desetkovani. 

Ovo je spisak Italije, sa kojeg će pred prvu utakmicu u Beogradu protiv Senegala "otpasti" dva imena:

Stefano Tonut (Venecija), Marko Spisu (Sasari), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba Berlin), Nikolo Manion (Golden Stejt), Amedeo Tesitori (Virtus Bolonja), Đampaolo Riči (Virtus Bolonja), Rikardo Moraskini (Olimpija Milano), Mikele Ruzijer (Vareze), Mikele Vitali (Bamberg), Akile Polonara (Baskonija), Avudu Abas (Virtus Bolonja), Muhamet Rasul Dijuf (Ređo Emilija), Alesandro Pajola (Virtus Bolonja).

Ekipu će predvoditi Nikolo Meli, košarkaš Dalas Maveriksa, a zanimljivo je da su na spisku čak četvorica igrača Virtusa iz Bolonje, za koji nastupa kapiten Srbije Miloš Teodosić.

Italija će igrati u grupi sa Senegalom i Portorikom, dok je Srbija smeštena u grupu sa Filipinima i Dominikanskom Republikom. Samo pobednik turnira će obezbediti mesto na Olimpijskim igrama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading