SVE JE IZNEO U JAVNOST Predsednik Zvezde objasnio kako je došlo do toga da u "Pioniru" bude mnogo navijača
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otvoreno je govorio o svim aktuelnim temama, a posebno se osvrnuo se na veliki broj prisutnih gledalaca u Beogradu tokom finalne serije ABA lige, zbog čega se klub prethodnih dana našao na meti kritika struke i javnosti.

- Prva utakmica u Beogradu je bila do 1,000 gledalaca. Nije bilo ulaznica, ulaz je bio kroz spiskove. Neophodno je bilo da imate test ne stariji od 24 časa ili potvrdu da ste vakcinisani ili da ste preležali koronavirus. Neko se možda i provukao da nije imao neki od ovih dokumenata. Na poslednjoj utakmici 2.700 je bilo vakcinisano - izjavio je Čović i dodao da je u hali bilo više od 100 pripadnika medicinskog osoblja.

Čović je potvrdio da su kazne za dve utakmice plaćene i da su spremni da plate i za treću ako treba.

Prvi čovek crveno-belih je još uvek pri stavu da greške sudija u finalu ABA lige bile sve samo nenamerne.

- Naše sudije iz regiona su najbolje. Ali te sudije na jedan način sude u Evroligi, a na drugi u ABA ligi. Tu mora da se napravi sinhronizacija, oni koji ne zadovoljavaju kriterijume ne mogu da sude. Utakmica je bolja ukoliko vi manje primećujete sudije. U finalu Evrolige razlika u broju bacanja bila je dva, tri. Kod nas je razlika bila 35-17.

Osvrnuo se i na dešavanja u finalnoj seriji protiv Budućnosti.

- Pojedini ljudi u Crnoj Gori, a bogami i u Srbiji, su ušli u životnu naviku da otmu. Otmeš referendum, otmeš državu, sad hoćeš da otmeš i titulu. To neće moći.

Na kraju, Čović je izjavio da će razmisliti da li će se kandidovati za to mesto ponovo. Kako je dodao, bilo da se kandiduje ili ne, on će biti u Zvezdi.

- Raspisali smo izbore. Sa tim aktivnostima nastavljamo posle završetka Superlige Srbije. Mislimo da će izborna skupština bili šestog ili sedmog jula. U Zvezdi sam 10 godina. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku države Aleksandru Vučiću - zaključio je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading