Omladinci Crvene zvezde
FK Crvena zvezda
Omladinci Crvene zvezde

FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

Silovito su započeli utakmicu izabranici Slavoljuba Đorđevića, već na samom startu zapretio je Lukić posle udarca iz ugla, a uzvratili su gosti kad je Neofitidis pogodio stativu u 7. minutu susreta. Sjajna kontra crveno-belih viđena je u 15. minutu, prošao je Pantović po desnoj strani, odigrao pas u prostor za Burmaza, ali je intervenisala odbrana gostiju.

Pročitajte još:

Gosti su došli do prednosti u 28. minutu, kada se Liacos sa desne strane uvukao u sredinu i uputio udarac koji od stative gola završio iza leđa Katića. Omladinci Crvene zvezde su nastavili da prete posle prekida, centrirao je Novaković u 33. minutu, a glavom pokušao Blagojević, međutim lopta je otišla preko prečke. Nastojali su beogradski crveno-beli da dođu do poravnanja, ali je prvih 45 minuta završeno u korist gostiju.

Ipak, do izjednačenja je došlo već na startu drugog poluvremena. Igrao se 46. minut kada je Burmaz prihvatio pas Babića na šesnaest metara i bez oklevanja proigrao Mitrovića koji se sjajno ubacio po desnoj strani i rutinski savladao Colakisa. Deset minuta kasnije, kombinovali su Blagojević i Novaković, ali je udarac Zvezdine „osmice“ završio u rukama golmana gostujućeg tima. Opasan napad za Beograđane viđen je i u 59. minutu kada se Burmaz sjajno zagradio u kaznenom prostoru gostiju, ali su uspeli defanzivci Olimpijakosa da pravovremenom intervencijom zaustave napad omladinaca Crvene zvezde.

Junak Beograđana blista posle pobede: "Uradićemo sve da pobedimo Zvezdu i Partizan"

Znali su u Čukaričkom da im neće biti lako na gostovanju u Subotici. Isto tako, računica je bila jasna, sa nova tri boda, Brđani bi zadržali korak sa vodećim timovima i posle desetog kola Super lige, a pred dva vezana meča na domaćem terenu, sa Javorom i Vojvodinom.

Colakisa je na muke stavio i Blagojević u 64. minutu kada je uputio udarac sa leve strane koji je golman grčkog tima, uz dosta problema, uspeo da zaustavi. Potpuni preokret viđen je u 82. minutu. Novaković je sjajno uposlio Pantovića koji se našao oči u oči sa Colakisom, predriblao ga i poslao loptu u mrežu za vođstvo našeg tima.

Crveno-bele nade tako posle dva kola imaju četiri boda i ozbiljno konkurišu za jeno od dva mesta u narednoj rundi.

Crvena zvezda – Olimpijakos 2:1 (0:1)

Stadion: FK Voždovac.

Sudija: Ondrej Pehanec.

Strelci: Mitrović u 46. i Pantović u 78. minutu za Crvenu zvezdu, a Liacos u 28. minutu za Olimpijakos.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić, Lukić, Milikić, Pantović, Novaković (od 90. Miletić), Burmaz (od 87. Ilić), Piplica (od 73. Dedijer), Babić.

Rezerve: Ćopić, Pisar, Ilić, Miletić, Pešović, Dedijer, Lazetić.

Olimpijakos: Colakis, Entomanis (od 85. Sapuncis), Kocaminidis, Bulari, Martinis, Belić (od 66. Aslanidis), Neofitidis, Liacos (od 85. Sirmis), Kacavakis (od 66. Arsenidis), Nikolis, Surlis.

Rezerve: Stumaras, Keramidis, Cavos, Aslanidis, Arsenidis, Sapuncis, Sirmis.

Žuti kartoni: Matić, Lukić (Crvena zvezda), Surlis, Belić (Olimpijakos).

Bonus video: Navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa obojili Beograd u crveno-belo