Dinamo Zagreb navijači
ALO!/Marko Metlaš
Dinamo Zagreb navijači

ALO!/Marko Metlaš

Dinamo Zagreb navijači, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Evropska kuća fudbala (UEFA) potvrdila je pristupne liste za svoja klupska takmičenja u sezoni 2020/2021, kada će Hrvatska imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, objavljeno je na portalu zvaničnog prvenstva te zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

U sledećem izdanju evropskih klupskih takmičenja, u Ligi šampiona i Ligi Evrope, Hrvatska će imati čak pet svojih predstavnika, uključujući i dva u borbi za grupnu fazu Lige šampiona.

UEFA Liga Šampiona

Tanjug/Claude Paris

UEFA Liga Šampiona, Foto: Tanjug/Claude Paris

Šampion Hrvatske u kvalifikacije će se uključiti u drugom kolu kvalifikacija puta šampiona, a drugoplasirana ekipa Prve HNL zaigrat će takođe u drugom pretkolu, ali u tzv. ligaškom putu, zajedno s vicešampiona Turske, Holandije, Austrije, Češke i Grčke.

Drugo pretkolo Lige prvaka iduće se godine igra 21. i 22. jul, odnosno 28. i 29. jul.

Obelodanio šta se dogodilo u svlačionici Srbije

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 12.09.2019. 17:15 Još jedan meč je ostao, dogovor traj Vladimir Lučić, Foto: Youtube/Sportskacentrala.com Reprezentativac Srbije Vladimir Lučić je posle pobede nad SAD rekao da je ekipi sad možda i teže. Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića su savladali Ameriku i obezbedili priliku da se bore za peto mesto na Svetskom kupu.

Promena za hrvatske klubove ima i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Četvrtoplasirana ekipa prvenstva više se neće uključivati u takmičenje već u prvom kolu, nego tek u drugom, zajedno s trećeplasiranom ekipom. Pobednik Kupa ponovno će svoj prvi dvoboj odraditi u trećem kolu.

BONUS VIDEO:

Đorđević posle Amerike: "Bila nam je velika želja, igrali smo za čast"