Kosovo-Engleska
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Kosovo-Engleska

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovo-Engleska, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.

Utakmica između dva tima na progamu je 31. marta u Sevilji, a prevobitno je bilo saopšteno da će se meč odigrati bez obeležja tzv. Kosova, čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Španija ne priznaje.

Nakon toga su usledile oštre reakcije Prištine, a predstavnici dva saveza složili su se da meč kvalifikacija bude organizovan u skladu sa protokolima i pravilima FIFA i UEFA.

Kako navodi Konfidensijal, isticanje državnih simbola i intoniranje himane ključno za normalizaciju odnosa zvaničnog Madrida i Prištine.

Uprkos činjenici što je dozvoljeno korišćenje državnih simbola tzv. Kosova, ministarstvo spoljnih poslova navodi da to ne menja politički stav Španije o tzv. Kosovu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

sneg

11.03.2021 15:31

To mi je od pocetka bilo jasno. Na zalost mislim i da he izgubljeno, treba samo videti najbolje resenje za nase ljude koji zive tamo