Florentino Perez (Real Madrid)
EPA-EFE/Emilio Naranjo
Florentino Perez (Real Madrid)

EPA-EFE/Emilio Naranjo

Florentino Perez (Real Madrid), Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Pokretač čitave ideje oko Superlige, Florentino Perez, ne želi da stane. Prvi čovek Real Madrida polako postaje najomraženija ličnost u svetu fudbala. Iako se očekivalo da će novi projekat zaživeti, klubovi su se posle samo 48 sati povukli.

- Veoma sam razočaran, jer smo na ovom projektu radili tri godine. Možda nismo ljudima dovoljno dobro objasnili o čemu se ovde radi. Format LŠ je star i interesantan je samo od četvrtfinala. Jednostano ne radi dobro i mi smo hteli sistem gde bi svake sedmice imali jake utakmice - rekao je Perez i dodao:

- Radili smo na brojkama i osećali smo da možemo da zaradimo mnogo, mnogo, mnogo više novca za sve ostale timove. To je poput tenisa. Da biste generisali novac, trebaju vam Đoković, Federer i Nadal na svim turnirima. To su mečevi koje ljudi žele da gledaju. Niko neće da gleda Elče i Valjadolid.

Florentino Perez

EPA/Fernando Alvarado

Florentino Perez, Foto: EPA/Fernando Alvarado

Perez je pre svega komentarisao odluke svih engleskih klubova da se povuku.

- Postojao je jedan deo engleske grupe koji od početka nije imao dovoljno interesovanja, neću reći koji. Zatim je to postalo zarazno i sa ostalima. Ti direktori su uglavnom američki, možda iz NFL ili NBA. Otišli su zbog atmosfere. U fudbalu samo 20 godina i nikad nisam video ovakve pretnje. FIFA je napravila veliki spektakl, kao da smo pustili tomsku bombu. Predsednik UEFA je vršio takvu agresiju prema fudbalskim vlastima u tim zemljama. Kao da smo nekog ubili, kao da smo ubili fudbal. A samo smo hteli da ga spasimo.

Izlazak navijača na ulice u Londonu za predsednika Reala nije nikakav problem i on tu ne vidi ništa loše.

- Sigurno je da smo negde pogrešili, možda nismo lepo objasnili, mada nam nisu ni dali. Zar treba da pitam navijače Reala da li žele sredom da igraju protiv Mančestera ili Barselone? To što se desilo u Čelsiju, bilo je 40 navijača i mogu da vam kažem ko ih je doveo - odgovara Perez.

PROČITAJTE JOŠ: