Fudbalska lopta Premijer liga
AP Photo/Ian Walton
Fudbalska lopta Premijer liga

AP Photo/Ian Walton

Fudbalska lopta Premijer liga, Foto: AP Photo/Ian Walton

Premijer liga nastavlja da traga za najboljim rešenjem. Nada se da bi početkom juna moglo da se nastavi takmičenje u kojem imamo još 92 utakmice da odgledamo. Finansije ne dozvoljavaju da se završi kao Liga 1 ili Eredivizija, ali pandemija u Engleskoj ne jenjava.

Rešenje bi moglo doći preko okeana, tačnije iz Australije gde se grad Pert interesuje da preuzme na sebe organizaciju preostalih utakmica PL.

"Imao sam razgovore sa mojim kontaktima u Premijer ligi i sviđa im se ideja. Takođe sam pričao i sa predstavnicima vlade ovde i signali su dobri. Diskutovaćemo ponovo, svi su sigurni ovde. Vlada je ukinula mnoge zabrane. Idemo u grupama po deset, plaže su otvorene. Imali smo tek četiri nova slučaja u poslednjih deset dana", izjavio je sportski agent Geri Vilijams za San.

Arsenal-Čelsi

AP Photo/Dmitri Lovetsky

Arsenal-Čelsi, Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Sa njegovim izjavama je saglasan i senator Perta Glen Sterl koji potvrđuje nameru Perta da ponudi svoju kandidaturu. Grad u Australiji je bio mesto premijerligaških okršaja, ovde su tokom turneje gostovali timovi poput Čelsija i Mančester Junajteda.

Australija ima mnogo bolje brojke od Engleske po pitanju korona pandemija. Imali su 7 hiljada zaraženih gde su svega sto preminuli, dok u Velikoj Britaniji imamo preko 184 hiljada zaraženih sa oko 28 hiljada smrtnih ishoda.

I Geri Nevil je pominjao ovakvu mogućnost završetka PL, ostaje da se vidi kako će se stanje razvijati.