Večiti derbi
Alo/Marko Metlaš
Večiti derbi

Alo/Marko Metlaš

Večiti derbi, Foto: Alo/Marko Metlaš

Partizan ukoliko eliminiše Malatiju, prvu utakmicu protiv Moldea ili Arisa, igrao bi kao domaćin, dok bi u revanšu bio gost. Mečevi plej - ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope na programu su 22. i 29. avgusta.

Partizan / Malatija - Molde / Aris

Ukoliko danski Kopenhagen eliminiše Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, crveno - beli će evropsku priču nastaviti u plej - ofu za plasman u Ligu Evrope. Zvezdu bi u toj rundi čekao pobednik dvomeča između letonske Rige i finskog Helsinkija, koga su crveno - beli eliminisali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda / Kopenhagen - Riga / Helsinki

U Nionu je obavljen žreb parova plej - ofa kvalifikacija za Ligu Evrope. Među kuglicama se nalaze i imena naših najtrofejnijih klubova Crvene zvezde i Partizana.

Što se tiče Partizana, oni prethodno moraju da pobede Malatiju kako bi stigli do plej - of runde.

Ukoliko se to dogodi, biće u grupi povlašćenih ekipa i svrstani su u podgrupu gde su mogući rivali bolji iz mečeva Tun - Spartak Moskva, Molde - Aris, Lokomotiva Plovdiv - Strazbur, Marijampolj - AZ Alkmar, Nefči - Bnei Jehuda.

Crvena zvezda je u žrebu i za plej - of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope, a u njoj će igrati ako ne uspeju da eliminišu ekipu Kopenhagena. Mogući rivali u tom slučaju bili bi i timovi sa kojima su se već sastajali, poput Suduve ili Helsinkija ukoliko budu bolji u mečevima sa Makabijem iz Tel Aviva i Rige.

BONUS VIDEO:

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića