TSC - Vojvodina
Tanjug Jaroslav Pap
TSC - Vojvodina

Tanjug Jaroslav Pap

Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Debitant u Super ligi Srbije preko noći je izbio u sam vrh domaćeg fudbala i trenutno je na čeonoj poziciji ispred Crvene zvezde i Partizana.

Ovakva slika na tabeli nije promakla španskoj Marki koja podseća da je u poslednjih 27 godina samo Obilić preoteo tron Partizanu i Crvenoj zvezdi, a tek 1989. je Vojvodina bila ekipa koja je došla do titule u jugoslovenskim vremenima van Beograda.

Pročitajte još:

Sada je u vrhu tim koji je podržan iz Mađarske, a svakako se radi o gradu sa većinskim mađarskim stanovništvom.

"Posle Prvog svetskog rata se grad našao u Srbiji, pa je i klub uvek igrao u lokalnim i malim ligama, sve do 2019, kada je Bačka Topola doživela istorijski uspeh. Zasluge za sve, ili gotovo sve, ima Viktor Orban. Šta mađarski premijer ima na umu? Jednostavno je! Naložio je da Mađarski fudbalski savez potroši devet miliona evra za stvaranje jedne od najboljih omladinskih akademija u Srbiji", prenosi Marka.

Pantelić otkrio za koga će navijati ali i koja tradicija će se nastaviti i posle bratskog duela! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 30.09.2019. 17:26 U susret crveno-belom spektaklu! Marko Pantelić, Foto: printscreen Proslavljeni fudbaler i ljubimac navijača Crvene zvezde, Marko Pantelić podsetio se igračkih dana u bratskim klubovima. Nekadašnji golgeter crveno-belih govorio je o privilegiji koju je imao nastupanjem za ova dva kluba i ljubavi između navijača.

Mnogi bi mogli da shvate kontrakiktornim što Orban ulaže u susednoj državi, ali nije baš tako.

"Zašto da ulažemo ovde? Mnogi Mađari žive ovde, a našu zemlju zanima sudbina Mađara, gde god da žive", poručio je Orban, a podseća se i da je Dušan Tadić iz ovog gradića.

Bonus video: Igrači Olimpijakosa stigli u Beograd!