Partizan, Dinamo
Printscreen
Partizan, Dinamo

Printscreen

Partizan, Dinamo, Foto: Printscreen

U prvom meču igranom na Maksimiru slavio je Viljareal minimalnim rezultatom.

Zagreb i Maksimir ostali su bolna rana za Taševskog još od 1997. godine kada je Kroacija pobedila Partizan sa 5:0 i posle beogradskih 1:0 ga izbacila iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Upravo zbog toga su ga hrvatski mediji kontaktirali uoči duela sa Dinamom. Taševski je upitan da uporedi tadašnji tim "modrih" i sadašnji, što je izazvalo neprijatne uspomene.

- Uhh... ma, ne znam. Stvarno je nezahvalno reći. Eto, ako biste me pitali koji su mi najgori ili najlepši trenuci iz onog vremena, jedan od najgorih trenutaka je taj poraz od Dinama. Najlepši trenuci su kada debituješ za Partizan ili zaigraš u derbiju protiv Crvene zvezde, ili kada sam slušao himnu igrajući za reprezentaciju, ali taj poraz od Dinama mi je bio jedan od najgorih trenutaka u karijeri. Posle svega onog što se događalo, nakon onog ludila - rekao je Taševski za "24sata.hr”.

Ti susreti Kroacije i Partizana imali su i političku pozadinu, ne samo sportsku, nakon rata na području bivše zajedničke države.

- Posle svega onog što se događalo, nakon onog ludila… Ali iskreno, Dinamo je bio ne znam ni ja koliko bolji u ono vreme. Partizan je tog leta prodao igrače u Barselonu i Porto, a Dinamo je krenuo da kupuje, i to uz sve one igrače koji su napravili fantastične karijere. Mi smo u Beogradu dobili 1:0, ali Dinamo je i onde bio bolji. Uprkos svemu, mi sportisti smo bili čisti oko toga da je Dinamo bio bolji i jači tada - naveo je Taševski.

Trenutno je trener "C" tima Viljareala, ali priziva poraz Dinama kako bi makar malo osetio slast osvete.

- Ne mogu reći srećno Dinamu, to nikako, lagao bih vas u tom slučaju. Nadam se da će pobediti Viljareal, tako ću biti srećan - iskren je Taševski.