Ibrahim Ndijae
FK Čukarički
Ibrahim Ndijae

FK Čukarički

Ibrahim Ndijae, Foto: FK Čukarički

Poslednji meč pred prvenstvenu pauzu Čukarički je odigrao protiv Javora na Banovom brdu, slavio je sa 2:0, a igrač utakmice bez dileme bio je Ibrahima Endijae. Senegalac je upisao prvenac u dresu belo-crnih, uz to asistirao je za prvi gol Stefanu Kovaču. Posle tog trijumfa Čukarički se sa utakmicom manje probio na treće mesto na tabeli Super lige, a pred derbi kola protiv Vojvodine na Banovom brdu.

"U šestom meču u dresu Čukaričkog uspeo sam da postignem gol. Zahvalan sam Bogu na tome, bio je to prelep osećaj. Takođe, veliku zahvalnost dugujem saigračima i stručnom štabu, koji imaju mnogo poverenja u mene. Od kako sam došao na Banovo brdo odigrao sam sve mečeve u Super ligi, na klupi sam bio samo protiv Žarkova u Kupu Srbije. Veoma sam motivisan da dam svoj maksimum, na svakom treningu, na svakoj utakmici, nadam se da će u budućnosti biti još bolje", kazao je Ibrahima Endijae, jedno od najvećih pojačanja Čukaričkog ove sezone".

Gol je mogao da dođe i ranije, popularni Ibra često je ulazio u šanse, tako je bilo na mečevima protiv Voždovca, Spartaka, niškog Radničkog...

"Nije me hteo gol tada, ali trener mi je sve vreme pričao da verujem u sebe i da ću pogoditi kad to bude najpotrebnije, u najboljem momentu. Ispostavilo se da je bio u pravu. Drago mi je da svi u Čukaričkom imaju poverenje u mene, to mi dodatno podiže samopouzdanje".

Pročitajte još:

Naredni rival je iz vrha tabele. Čukarički sada kreće sa serijom teških mečeva, posle Vojvodine sledi gostovanje Teleoptiku u Kupu Srbije (23. oktobar), pa Inđiji, potom na Banovo brdo dolazi Partizan. U međuvremenu, potrebno je da se odigra i odloženi meč protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić", ali termin još uvek nije poznat.

"Vojvodina ima izuzetno kvalitetan tim, što pokazuje i njihova pozicija na tabeli. Takođe, Lalatović je sjajan trener, znam ga još dok je bio u Napretku. Respektujemo Novosađane, znamo da neće biti lako, ali isto tako želimo da damo sve od sebe i da nastavimo sa odličnim igrama, pre svega kao domaćini na Banovom brdu. Znam za podatak da Čukarički ove kalendarske godine nije izgubio u Super ligi pred svojim navijačima, trudićemo se da tako ostane što duže", naglasio je Endijae, koji je još dodao:

"Oba tima gaje ofanzivni stil igre, oba trenera vole da igraju visok presing, to svakako garantuje vrlo kvalitetan meč. Publika će imati šta da vidi u petak uveče na Banovom brdu, biće to poslastica za njih,svakako da ih očekuje prilično otvoren meč".

Senegalac je otkrio i koji meč mu je bio do sada najteži u Čukaričkom.

"Verovatno je to bio susret u Subotici, gde smo poslednjih pola sata bili bez isključenog Tedića. Teško je kad igrate „deset na jedanaest“, dodatno se trošite, potrebno je mnogo više energije. Mi smo izdržali, to je pokazatelj i da odlično treniramo i da smo spremni na svaku moguću situaciju tokom meča. Takođe, protiv Radničkog je bio vrlo zahtevan meč, iako smo mi tu igrali zaista dobro. Presrećan sam što sam bio starter u svakom dosadašnjem meču u Super ligi od dolaska, zato sam uostalom i doveden, imam već dosta iskustva u srpskom fudbalu. Ali, mnogo mi znači i što imam takve saigrače uz sebe. I klupa nam je sjajna, ko god da uđe od tih momaka spreman je da preokrene rezultat i da pomogne ekipi. Nekoliko mečeva smo dobili i golovima u finišu, to najbolje govori o fizičkoj i mentalnoj snazi našeg tima", istakao je Endijae, koji je igrao na poziciji ofanzivnog veznog, ali u odsustvu Tedića i kao centarfor.

Sjajni golgeter smrskao džipa, točak pošao svojom voljom, Aguero ima devet života! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 16.10.2019. 17:14 Dobro je prošao! Serhio Kun Aguero, Foto: AP/Nick Potts Jedan od najvećih fudbalera u istoriji Mančester sitija, Serhio Kun Aguero doživeo je saobraćajnu nesreću kada je sa svojim automobilom otišao na trening! On se sudario sa svojim Rendž Roverom, a ceo prednji deo tog vozila je drastično ošteće, Argentinac je prošao bez ikakvih povreda.

Sa krajnjim dometima Čukaričkog Endijae nije želeo da licitira, ali je napomenuo da njegov tim može daleko ove sezone.

"Teško je prognozirati, ima još mnogo da se igra. Za sada je sve odlično, sve što radimo na treninzima, a radimo odlično, oslikava se na terenu. Opet, ni u jednom meču nismo lako dolazili do pobede. To govori i o kvalitetu drugih timova. Pomenuo bih samo primere Javora i Inđije, koji zaslužuju mnogo više bodova od osvojenog. Isto tako bih pomenuo i takmičenje u Kupu. Mnogi misle da smo imali sreće prilikom žreba, ali mi ćemo i protiv Teleoptika igrati sa velikim respektom u osmini finala. Baš kao što je to bio slučaj u prvom kolu protiv Žarkova, videli ste tada koliki doprinos mogu da daju i momci koji čekaju svoju šansu sa klupe. To je veliki kvalitet Čukaričkog", zaključio je Ibrahima Endijae, koji je u prethodne dve sezone postizao po gol protiv Vojvodine, tada u dresu Napretka.

Bonus video: Prazan stadion u Viljnusu