Paljenje zastave
Printscreen Youtube / Enki2011
Paljenje zastave

Printscreen Youtube / Enki2011

Paljenje zastave, Foto: Printscreen Youtube / Enki2011

Na današnji dan 1990. godine navijačka grupa splitskog Hajduka - "Torcida" - je u 73. minuti prekinula utakmicu prvenstva Jugoslavije između Hajduka i Partizana (0:2) te simbolično na "Poljudu" zapalila jugoslovensku zastavu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa ove distance se može reći da je to bila jedna od najava svega onoga što je usledilo u potonjim godinama. Taj događaj predstavljao je i simbolični kraj jedne države pa su tako članovi "Torcide" uz paljenje zastave pevali "A sad adio" uz skandiranje "Hrvatska, Hrvatska".

Pristalice "Torcide" su utrčale na teren  posle drugog gola Partizana, a gostujući igrači i treneri morali su da se sklone u svlačionicu. Nakon što su na travnjak doneli zastave huligani su otrčali na južnu tribinu te zapalili zastavu. Gostujućih navijača na "Poljudu" nije bilo.

"Dogovor je bio da ćemo prekinuti utakmicu bez obzira na rezultat. Znalo se ko će je prekinuti, znalo se ko će zapaliti zastavu, sve je bilo organizovano", rekao je za "Dalmatinski portal" tadašnji vođa "Torcide" Stipe Valenta.

Mesi do naslova najboljeg došao LAŽNIM glasovima!

AUTOR: Blicsport/ S.I. DATUM I VREME: 26.09.2019. 09:03 - 26.09.2019. 09:10 Na pomolu velika ljaga u svetu fudbala. Lionel Mesi, Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI Poslednjih dana glavna fudbalska tema jeste izbor za najboljeg igrača sveta, izabran je Liolen Mesi za kog je glasao i kapiten reprezentacije Nikaragve koji je ipak demantovao da je uopšte kontaktiran od FIFA.

Neredi na Poljudu dogodili su se četiri i po meseca posle haosa na "Maksimiru" 13. maja kada su se sukobili navijači Dinama iz Zagreba i Crvene zvezde na nikad odigranoj utakmici.

BONUS VIDEO:

Milojević posle utakmice sa Voždovcem