Aleksandar Katai
AP/Alex Gallardo
Aleksandar Katai

AP/Alex Gallardo

Aleksandar Katai, Foto: AP/Alex Gallardo

Aleksandar Katai je dobio otkaz od čelnika LA Galaksija zbog supruginih komentara. Čelnici kluba iz Losa Anđelesa su izdali saopštenje u kom su naveli da ne postoji mogućnost da se nastavi saradnja sa Aleksandrom koji je zimus stigao u klub iz Čikaga, kao slobodan igrač.

Otkaz nekadašnjem kapitenu Zvezde je bio najavljen još juče, a danas je i zvanično realizovan, a u saopštenju se kaže da je došlo do "sporazumnog prekida saradnje". Katai je tako platio ceh zbog supruginog mešanja u politiku.

Tea Katai je pratioce na Instagramu šokirala stavom o demonstracijama u gradovima širom SAD, kad je pisala "pobij go*na". To je izazvalo buru u Americi u kojoj je ovih dana situacija na ivici građanskog rata, a nezadovoljni protestanti, koji su se digli na noge posle ubistva Džordža Flojda kome je policajac klečao kolenom na vratu osam minuta i tako ga ugušio, pretili su javno Kataijevoj ženi, ali i doskorašnjem reprezentativcu Srbije na društvenim mrežama.

Zbog ovog ispada Kataijeve žene morao je da se oglasi i sam fudbaler, koji je istakao da ne deli rasističke stavove svoje žene, ali je bilo prekasno da se spreči neminovno. Katai je sad slobodan agent, a izvesno je da će novi klub morati da potraži van granica SAD.

Komentari (5)

Slavisa Visnjic

05.06.2020 19:19

normalno da su dali otkaz Katiu iz Galxy kluba,jer je nezamislivo da igra dalje igrac iz cije porodice se sire rasisticke poruke. Rasizam je nedopustiv nigde a pogotovu ne u sportu. Pre svake utakmice kapiteni citaju proglas protiv rasizma i nasla se jedna glupa zena da poziva na ubistvo ljude koji su nesto ukrali.Postoje sudovi a ne da se ti ljudi nazivaju pogrdnim imenima samo zato sto su druge rase.

Dragisa Zivic

05.06.2020 19:24

koja glupa zena upropasti karijeru svom muzu.Ona je obicna sponzorusa koja je mislila da je bitna zato sto je zena od fudbalera? Mnogo je glupa i mislim da nema osnovno obrazovanje.Sad ce joj suprug traziti klub i pitanje je ko ce ga angazovati, zato sto ga bije glas da mu je zena rasista a mnogi ce misliti da je i on?

Slavko Cosic

05.06.2020 19:28

svako treba da snosi posledice od svojih gresaka.Ova zena od fudbalera mislila da je bitna pa poslala na Instagram katastrofa rasisticku poruku,sada je videla koliko je bitna? Za glupe osobe nije mestu u civilizovanom svetu

Djole

05.06.2020 21:27

Aleksandre menjaj ženu ako misliš da živiš od fudbala.

beliorao

07.06.2020 21:00

Srbi nisu rasisti.To je bar jasno.Tei je verovatno zasmetalo licemerje i prenaglaseno forsiranje ovog nemilog dogadjaja.Jasno je svima da je ovo napad na g.Trampa.Policajci ce biti kaznjeni izbaceni sa posla,sudice im se i ne vidim u cemu je problem.Tra nije pozivala ni na kakvo ubistvo,samo se zargonski izrazila protiv lecemera.Bravo Tea! Zena sa stavom j mozgom i onim sto mnogi muskarci nemaju a trebalo bi da imaju.