Dejan Joveljić
Crvena zvezda
Dejan Joveljić

Crvena zvezda

Dejan Joveljić, Foto: Crvena zvezda

Dejan Joveljić je sa dva pogotka potpisao pobedu Crvene zvezde nad Radom, ali i dodatno popravio sjajan učinak na domaćoj pozornici.

Mladi napadač upisao se u strelce na svakoju utakmici ove sezone u kojoj je bio starter i potvrdio golgetersku klasu. Talentovani ofanzivac već na superligaškoj premijeri protiv Dinama dobio je poverenje Vladana Milojevića od prvog minuta i odužio se pogotkom.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredna utakmica u kojoj se devetnaestogodišnji napadač našao među starterima bila je protiv Zemuna, a Joveljić ni u Ugrinovačkoj nije propustio priliku da zatrese mrežu.

Upravo Dinamo i Zemun bili su rivali i u naredne dve utakmice u kojima je Zvezdin biser bio starter, a već po ustaljenom pravilu, na obe je postigao po pogodak.

Dejan Joveljić

Alo!/M. Metlaš

Dejan Joveljić, Foto: Alo!/M. Metlaš

Duel sa zeleno-plavima pokazao je da je Joveljić u odličnoj formi dočekao prolećnu polusezonu, što je potvrdio i novi gradski susret. Dva gola protiv Rada donela su, uz pogodak Bena, trijumf šampionu Srbije pred reprezentativnu pauzu.

Joveljićev učinak je još impresivniji kad se sagledaju i dueli u kojima je bio starter prethodne sezone. Napadač crveno-belih počeo je susrete sa Spartakom, Vojvodinom i Voždovcem, upisavši na njima tri gola (dva Spartaku, jedan Voždovcu).

Kad se sabere minutaža u duelima u kojima je bio starter Joveljić je na tereu proveo 604 minuta, a kad se to vreme podeli sa devet postignutih pogodaka, stižemo do impresivnog podatka da Joveljić, u utakmicama kad je starter, postiže pogodak na svakih 67 minuta.