Dušan Tadić
Printscreen twitter
Dušan Tadić, Foto: Printscreen twitter

Naime, nakon što je u 39. minutu Zahavija pogodijo za vođstvo PSV-a, kome je u 78. novi pogodak bio poništen zbog Fergesonovog igranja rukom, sledeći "enac" je bio koban po domaćina - skrivio ga je Damfris u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, i to u kaznenom prostoru domaćih. Tadić je s bele tačke potom doneo bod možda vredan titule. Međutim, neposredno pred taj penal a i posle njega, bilo je svega i svačega na terenu.

- Uzmem ja loptu da izvedem jedanaesterac, a trojica igrača PSV-a stanu ispred mene i Damfris (koji je skrivio prekršaj za najstrožu kaznu) mi kaže da sam pi*ka, da nisam nikakav vođa, da ću promašiti. Onda ja dam gol i, šta sam mogao da uradim? Da mu se zahvalim što me je nazvao pi*ka? Ne, nije takva zahvalnost moj mentalitet. Rekao sam i ja njemu to isto i... to je sve", rekao je najpre Tadić.

Upitan da li je tačno da je pomenutom rivalu "spominjao" majku, a kapiten "kopljanika" imao je jasan odgovor na to.

- Kome spominjao majku? Damfrisu? Nisam ni reč rekao o njoj! Neki igrači rivala su želeli da 'unište' taj moj penal, dolazili su do mene, govorili da sam idiot... Ali, kada sam pogodio mrežu, samo sam ga (Damfrisa) traži pogledom, kako bi začepio - istakao je naš reprezentativac.

Dušan Tadić je u najvećem derbiju holandskog fudbala, posle kog je Ajaks zadržao šest bodova prednosti nad drugoplasiranim PSV-om, koji je pritom odigrao i meč više, čak 16. uzastopni put dao gol iz jedanaesterca u tamošnjem šampionatu.

Pročitajte još: