Muzej sporta
Rade Mićević
Muzej sporta

Rade Mićević

Muzej sporta, Foto: Rade Mićević


Sadržaj izložbe je neprocenjive vrednosti i na jednom mestu biće moguće videti delove sportske opreme koje su nosili Dijego Maradona, Ronaldo, Mesi, Pele. Biće tu delovi opreme i naših asova kao što su Ivana Španović, Novak Đoković, Bogdan Bogdanović i brojni drugi. Borisov san je bio da ovakvu izložbu upriliči prvo u svom rodnom gradu Banjaluci, iako je imao brojne ponude sa svih strana sveta.

- Mislim da će Banja Luka biti preponosna na ovaj događaj i na ovu izložbu. Ljudi iz drugih gradova su izrazili želju da je vide u svojim sredinama, ali ja sam insistirao da to bude moj rodni grad, a onda da vidimo gde ćemo dalje ići – rekao je Vrhovac.

Svaki eksponat ima svoju priču, ali ono na šta je Vrhovac posebno ponosan je da iza svakog eksponata stoji prijateljstvo koje neguje i dan danas. Srećan je da ima podršku banjalučkog hrama sporta i što je dobio priliku da mali deo svoje kolekcije može da predstavi sugrađanima, ali i svim zaljubljenicima u sport.

- Otkriću malu tajnu ove postavke. Na samom ulazu, u jednoj staklenoj kutiji će biti dres Maradone, u drugoj Peleov, oba su potpisana. Uz Maradonu i Pelea će biti lutka koja će biti obučena u autentičnu i originalnu uniformu Novaka Đokovića, počev od patika i čarapa, pa sve do kačketa. Biće tu dres Predraga Mijatovića iz Real Madrida, Andrije Živkovića, kapitena mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila zlato na Novom Zelandu. Imaćemo lutku Bogdana Bogdanovića, triko Davora Štefaneka, u jednoj kocki Tajsonovu rukavicu, tako da će biti zaista zanimljivo. Jedan zid će biti prostor posvećen legendama sporta bivše Jugoslavije, a na drugoj strani će biti strane legende vrhunskih sportistih fudbala, rukometa, ali i ostalih sportova. Postoji komad trave sa Nou kampa i zaista mnogo toga, sve ovo što sam nabrojao samo je deo onoga što će posetioci muzeja imati priliku da vide – istakao je Vrhovac i dodao da je ovo plod višedecenijskog rada.

Možemo slobodno da kažemo da će pod svodovima Muzeja sporta biti predstavljena kolekcija sportske opreme koju su nosili najveći među najvećima. Svi zainteresovani moći će da posete ovu jedinstvenu postavku do kraja marta meseca.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: