Boris Džonson
Profimedia
Boris Džonson

Profimedia

Boris Džonson, Foto: Profimedia

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson upozorio je naciju da se ne iznenadi ako se uskoro donese odluka da se Engleska povlači sa Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se ove godine održati u Rusiji.

Džonsonovo upozorenje posledica je moguće umešanosti u trovanje bivšeg britanskog špijuna Sergeja Skripala koji se trenutno nalazi u kritičnom stanju.

Britanski mediji prenose ovih dana da su Skripal (66) i 33-godišnja ćerka otrovani u gradu Salisberiju te da se trenutno nalaze na intenzivnoj nezi u kritičnom stanju.

"Ne znamo sa sigurnošću šta se dogodilo u Salisberiju ali ako je ovako loše kao što izgleda, onda je reč o još jednom zločinu u koji je možda umešana Rusija. Očigledno je da je Rusija na mnogo načina postala maligna sila i Ujedinjeno Kraljevstvo je jedan od lidera sveta koji pokušava da je zaustavi u namerama. Teško je zamisliti da bi Engleska mogla da nastupa na Mundijalu u Rusiji ako se ustanovi da Moskva stoji iza napada na Skripala", poručio je Džonson.

 

Komentari (1)

Doktor

06.03.2018 18:54

Neznate šta se sa sigurnošću desilo i MOŽDA je umešana Rusija u to što niste sigurni, ALI vi veliki borci za ljudska prava i vekovni kolonizatori, planirate da se povučete sa Mundijala, zbog toga što vam nešto nije jasno. Najbolje za ceo svet bi bilo da se povučete iz "sveta", da vas nigde nema. Svet bi bio čistiji i zdraviji. Idite sa zbogom.