FK Jang Bojs
Foto: EPA/EPA

Navijačka grupa "Ostkurve" koja prati Jang Bojs, oglasila se na dan početka Lige šampiona govoreći o evropskom fudbalu ali i protivnicima kluba za koji navijaju.

Oni su istakli saopštenje u kojem kritikuju današnji fudbal, a zatim su se dotakli klubova sa kojima će igrati u grupnoj fazi među kojima je i Crvena zvezda.

STARI ZNANAC PONOVO NA "MARAKANI" Zvezda dobro pamti 2004. i 2019. godinu, u goste joj stiže ekipa od koje nikada nisu izgubili

- Ovo je trebalo da bude lep dan, ali umesto da se bavimo planovima za gostovanje, navijače Jang bojsa okupiraju druge teme još od žreba. Evropski fudbal je odavno postao biznis vredan milijarde i milijarde evra, a u poslednje vreme postao je samo još komercionalniji. Pretvorio se u besmrtno čudovište. Čitave države izvode naizgled neprimetno pranje novca kupovinom i velikih i malih klubova, Svetsko prvenstvo dobijaju zemlje koje krše sve tekovine demokratije i ljudska prava, razne vrste ‘tatica’ kupuju sebi i sinovima klubove radi zabave, a da o sportu ne znaju baš ništa.

Sastav naše Grupe G sačinjavaju primeri bolji od najboljih. U društvu marketinškog projekta zvanog Lajpcig, koji od prvog dana postoji i takmiči se kao pokretni bilbord, nalaze se i klubovi koji uprkos bogatoj tradiciji zaslužuju svaku kritiku. Nedavne istrage samo su potvrdile ono što znamo o Mančester sitiju, da su postali mašina za pranje para prinčeva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su u fokusu javnosti i zbog kršenja ljudskih prava. Čak nam i Crvena zvezda i njen sponzor ‘Gazprom’, osvedočeni finansijer ruske vojne agresije prema Ukrajini, pokazuje da je fudbal prljaviji nego ikada.

Zarada, korupcija, pranje novca, moderno ropstvo su kao ‘dobar dan’ za klubove, ali i za UEFA i FFA, koji čine da sve to postane sastavni deo fudbalske igre

Ujedinjeni, želimo da ponudimo alternativu komercijalizaciji fudbala, kojim dominiraju reklame, sponzorstva i razni investitori. Ujedinjeni, ustajemo u odbranu sporta, u ime svih kojima su u srcu lopta, teren, stative i prečka - stoji u današnjem saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading