Crvena zvezda - Jang Bojs
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

 

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u grupi G Lige šampiona u sezoni 2023/2024 sa ekipama Mančester Sitija, Lajpciga i Jang Bojsa, odlučeno je danas žrebom u Monaku.

Šampion Srbije nikada pre se nije sreo sa engleskim i nemačkim klubom, ali zato sa Švajcarcima jeste i to četiri puta.

Nekada Žigić, a posle Vukanović

Crvena zvezda - Jang Bojs

Foto: Vladimir Marković

 

Jang Bojs i Zvezda ukrstili su koplja 2004. i 2019. godine, jednom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda drugi put u plej-ofu kvalifikacija za isto takmičenje.

Mnogo svežiji je dvomeč koji je Aleksa Vukanović rešio u Beogradu i drugu godinu uzastopno odveo crveno-bele u elitu. Tada je još uvek važio gol u gostima, pa je posle 2:2 u Bernu, Zvezda sa 1:1 na "Marakani" prošla dalje.

Crvena zvezda - Jang Bojs

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Dosta ranije u eri Nikole Žigića, Aleksandra Lukovića, Dušana Baste... crveno-beli su u Bernu 2004. odigrali takođe 2:2, ali u Beogradu nisu imali problema, pa su sa 3:0 lagano prošli dalje.

Šta sada očekuje Zvezdu?

Crvena zvezda - Jang Bojs

Foto: Vladimir Marković

 

Jang Bojs se jeste promenio u odnosu na 2019. godinu, ali je veliki broj igrač još uvek tu. Pre svih prva zvezda ekipe Žan-Pjer Nsam koji je i pre četiri godine igrao protiv Zvezde. Pored njega tu je golman David von Balmos, kapiten Fabian Lustenberger...

U grupnu fazu su "mladi momci" stigli preko Zvezdinog dželata iz prošle sezone, Makabi Haife. Posle 0:0 u Izraelu, u Bernu je bilo 3:0.

Trenutno, Jang Bojs zauzima treće mesto u šampionatu Švajcarske, ali su najveći favoriti za odbranu trona. Prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" vrednost tima je nešto više od 56.000.000 evra.

Najvredniji igrač je reprezentativac Švajcarske Kastriot Imeri koji prema istom sajtu vredi 6.000.000 evra. 

Treba pomenuti i da dres Jang Bojsa nose momci poreklom iz Srbije, Darian Males, kao i Filip Ugrinić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading