Emanuela Rusta
Foto: Printscreen/Emanuela Rusta

Rumuni su u Sofiji u prvom meču slavili sa 1:0, a i u revanšu su odneli pobedu sa 3:2 nakon preokreta, pa tako zasluženo prošli u treće kolo kvalifikacija. Ipak, fudbalere je zasenila zgodna Emanuela Rusta, linijski sudija iz Albanije. 

Albanski sudija Džaja Đudžin dobio je priliku da sudi ovu utakmicu, no veliku pažnju rumunske štampe okupirala je njegova pomoćnica Emanuela Rusta. S 29 godina, Emanuela je prva sutkinja iz Albanije koja je delegirana za međunarodne utakmice. Od 2019. nosi FIFA značku. 

PA, OVO JE URNEBESNO Fudbalski svet ovo ne viđa svaki dan: Gol o kojem će se dugo pričati (VIDEO)

-Imala sam i ja svoje predrasude. Ali važnija je bila podrška koju sam dobila. Pozivam devojke da ne oklevaju. Gledajte na svoj uspeh kao na priliku da možete da učinite nešto drugačije - rekla je Emanuela nakon što je sudila prvu utakmicu u albanskom prvenstvu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cassey💎 (@kejsitafili_)

U intervjuu za AFP izjavila je: 


- Morate jako da se borite da budete prihvaćeni. Ali arbitraža nije pitanje pola, nego kompetencije. Morate donositi dobre odluke, imati izvrsnu fizičku kondiciju, sposobnost koncentracije i poznavanje pravila. Žena sutkinja oslobađa napetost u komplikovanim situacijama. 

Emanuela je u maju nastupala na Evropskom prvenstvu U17 u ženskom fudbalu, a suditi utakmicu u kvalifikacijama za evropska takmičenja ipak je nešto što je posebno čini srećnom. Po samom dolasku na stadion u Bukureštu, Emanuela je privukla veliku pažnju svih prisutnih, što i ne čudi s obzirom na njen atraktivan izgled. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading