fudbal
Foto: Privatna arhiva

Marko Stamenić, Srbin iz Novog Zelanda, dobro se uklopio u novi tim Crvene zvezde i zauzeo mesto startera na sredini terena.

- Stvarno sam uživao kako je sve išlo do sada jer se zabavljam, partije koje pokazujemo su dobre, a imamo veće ambicije u vezi sa onim što možemo da postignemo. Posebno nam je samopouzdanje poraslo zbog Fjorentine. To je bilo veoma veliko otvaranje očiju koliko smo dobri kao tim i koliko kao pojedinci i kako možemo da igramo ako sve uradimo kako treba tokom sezone.

Stamenić je od oca slušao priče o „večitom derbiju“ sa Partizanom.

- Pričao mi je otac o tome koliko je derbi brutalan i važan, a znam ponešto i o istoriji Zvezde. Zato se radujem tom izazovu - kaže 21-godišnji fudbaler sredine terena.

fudbal

 

 

Momak rođen u Velingtonu još uvek ne zna srpski jezik, ali je spreman da ga nauči.

- Srpski mi je sve bolji, razumem mnogo više, ali planiram da uzmem časove i da ga učim na pravi način kako bih bolje pričao sa saigračima. Počinjem sa časovima i verujem da ću za dva, tri meseca, najdalje do šest znati da pričam. Moj tata zna, on mi je pričao sve loše reči kad sam bio mali. Pomaže mi, a sad kad ga zovem uvek me pita koje nove reči sam naučio i pomalo pričam. Znam neke od reči kao ‘jače, šutni, može’, te tri reči čujem stalno. Trudim se da sakrijem od njega da učim srpski, pa da ga onda iznenadim - rekao je fudbaler pred kojim je velika karijera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading