GOTOVO JE Tadić razočarano napustio Ajaks, Srbin ide po potpis od 10 miliona evra
Foto: EPA

Vest kao udarnu preneli su svi holandski mediji sa pokrićem da je klub iz Amsterdama već spremio oproštajni video spot. 

Godinu dana pre isteka ugovora Tadić odlazi iz Ajaksa, nezadovoljan stanjem u igračkom kadru i tretmanom kod novog sportskog direktora Svena Mislintanta. S njim je obavio poslednji razgovor u četvrtak i dogovoren je prekid saradnje, pa će naš as biti slobodan u izboru nove sredine. 

Holandski Telegraf je već preneo da su Tadić i Mislintant već snimili video snimke za klupsku televiziju u vezi sa oproštajem Srbina jer je ostavio veliki trag na Johan Krojf areni.

GOTOVO JE Tadić razočarano napustio Ajaks, Srbin ide po potpis od 10 miliona evra

EPA/MAURICE VAN STEEN

 

MNOGO IMA PROSTORA ZA NAPREDAK Duljaj sumirao utiske sa priprema u Sloveniji



Tadić je tako završio eru kod Kopljanika, iako se činio da će do kraja odraditi ugovor i onda započeti na istom mestu trenersku karijeru. Za pet godina je uklesao svoje ime u istoriju Ajaksa kao kapiten sa neverovatnim učinkom od 105 golova i 112 asistencija na 241 meču.

- Odluka da napustim klub bila je veoma teška. Ipak, verujem da je ovo pravi trenutak, da i klub i ja imamo novi početak. Vreme koje sam proveo u Ajaksu i uspesi koje smo proslavili daju mi neopisiv osećaj koji nikada ranije nisam doživeo. Hvala svima, kao i navijačima. Ako je do mene, nije konačno zbogom. Zauvek ću biti igrač Ajaksa i nadam se da ću se vratiti u ulozi trenera - rekao je Tadić za zvaničan sajt.

Očekuje se da naša "desetka" pređe u Bešiktaš i uzme platu od 3,5 miliona evra po sezoni, uz dogovorenu saradnju na dve plus jednu godinu.

Kada se sve sabere zaradiće više od 10 miliona evra kod crno-belih Orlova iz Istanbula. Ujedno i produžiti karijeru za još dve godine... 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading