ŠEICI IZ PARIZA DOLAZE KOD DEKIJA STANKOVIĆA Preokret kod Italijana, imaju PSŽ, hoće i Sampdoriju
Foto: AP/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Haotična sezona Sampdorije koja je ispala iz Serije A dok je na njenoj klupi sedeo Dejan Stanković, a zatim dobila pretnju da bi mogla i u četvrtu ligu zbog problema sa finansijama, ipak bi mogla da ima srećan kraj. Kako prenose mediji iz Italije, slavni tim iz Đenove ugledao je svetlo na kraju tunela - u klub bi mogla da stignu novi vlasnici. Nezvanično, vlasnik Lids junajteda Andrea Radricani blizu je kupovine Sampdorije, a manjinski partneri u ovom poslu biće mu šeici koji poseduju Pari Sen Žermen!

Ukoliko se to desi u bliskoj budućnosti, prvi cilj biće finansijska stabilizacija kluba odnosno izmirivanje nagomilanih troškova. Nema sumnje da bi ambicije novih vlasnika bile povratak u elitni rang italijanskog fudbala, pa bi srpski trener na klupi tima iz Đenove - ukoliko ostane u klubu - dobio ozbiljan budžet za sklapanje novog tima. 

TRENER ČUKARIČKOG POSLE ISPUŠTENE ISTORIJSKE ŠANSE Kerkez: Ni jači nisu dobijali na ovom stadionu

Podsećamo, Sampdorija zbog problema prethodne zime nije mogla mnogo da troši, iako je svima bilo jasno da je jedan od najugroženijih timova u ligi. Na kraju su i ispali iz Serije A jer su u prelaznom roku dovodili samo igrače bez ugovora i na pozajmice, što nije bilo dovoljno da se izdrži jak tempo u finišu sezone. Na sve to gomilali su se dugovi, pa čak ni igrački kadar koji nije preterano jak nije redovno dobijao platu.

Zbog svega toga, ali i loših rezultata tima, Dejan Stanković je podneo ostavku koja nije prihvaćena. Sada će u Đenovi, očigledno, duvati drugačiji vetrovi, pa ostaje da se vidi da li će bivši trener Crvene zvezde pokušati da vrati klub u Seriju A ili je rešio da potpuno odustane od posla u ovom klubu.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading