LUDILO U PRAGU PO MERI ŠAMPIONA SRBIJE Zvezda se raduje pobedi Sparte, evo što to tačno znači po crveno-bele (VIDEO)
Foto: EPA/EPA

 

Fudbaleri praške Sparte savladali su Slaviju sa 3:2 (1:1) i tako napravila krupan korak ka tituli, a samim tim i Ligi šampiona.

Crvena zvezda je u Ligi šampiona, to je već poznato, ali još uvek se ne zna u koji će šešir biti smešteni crveno-beli. Ima šansu četa Miloša Milojevića, ili ko god bude bio trener Zvezde iduće sezone, da žreb za grupu fazu sačeka u trećem šeširu, a šanse za takav rasplet povećala je praška Sparta. 

Slavija je u velikom praškom derbiju, koji bi mogao da reši šampionsko pitanje, dočekala Spartu, a junak gostiju bio je Ladislav Krejči koji je u 97. minutu doneo pobedu na bojištu najvećeg rivala i tako značajno približio svoj tim tituli.

Nakon velike pobede Sparta ima pet bodova više u odnosu na Slaviju i grabi ka tituli. Igraće velikan iz Praga do kraja sezone za sebe, ali i Crvenu zvezdu budući da će, ukoliko bude predstavnik Češke u elitnom takmičenju, pogurati srpskog šampiona ka trećem šeširu. 

Sparta dugo godina nije ređala sjajne rezultate u domaćem prvenstvu, ali ni na međunarodnoj sceni zbog čega ima daleko slabiji koeficijent u odnosu na Crvenu zvezdu. 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading