PRVO LOŠA, PA ODLIČNA VEST ZA MILAN Sjajni napadač produžio ugovor, basnoslovna cifra je u pitanju
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Naime, Rafael Leao, neće biti na raspolaganju timu protiv Intera, ali ubrzo je stigla nova vest vezana za ovog igrača, a to je da će on produžiti ugovor sa Milanom do 2028. godine. 

Konkretno, ovu je vest plasirala "Gazeta delo Sport", koja navodi da je nakon višemesečnih pregovora dogovoreno da jedan od najvažnijih šrafova tima bude vezan petogodišnjim ugovorom. Posle sudskog procesa koji je pokrenut usled njegovog odlaska iz Sportinga i poptisa za Lil, koji je bio sporan, sve je rešeno tako što je u sredu ujutru francuski klub na konto odštete na račun tima iz Lisabona prebacio 22 miliona evra. Lavovi su dobili sudski proces, a Milan je definitivno oslobođen bilo kakve obaveze plaćanja u istom. 

UŠAO U ISTORIJU ZVEZDE Postigao prvenac u crveno-belom dresu, prestigao Šekularca i ušao u TOP 10

Spekulisalo se da bi Čelsi i Real Madrid mogli da unosnim ponudama pokvare planove Milanu, te je početkom godine delovalo da klub iz "grada mode" posustaje u trci. Sve se, međutim, okrenulo u njihovu korist, a Leao će prema slovu novog ugovora zarađivati sedam miliona evra po sezoni, neto. 

Tu ipak nije kraj, šampion Italije je samo na konto potpisa morao da plati dva miliona evra, dok su Paolo Maldini i Riki Masara uspeli da izdejstvuju i to da izlazna klauzula od 150 miliona evra bude isključena.

Portugalski ofanzivac je poslednji u nizu potpisa, pošto je Milan pre toga dogovorio da Menjan i Ernandez potpišu do 2026. godine, a Tomori, Benaser, Tonali i Kalulu do 2027. 

Podsetimo, Leao se povredio na utakmici protiv Lacija, kada se požalio na bol u zadnjoj loži. Koliko je on važan igrač za tim Stefana Piolija govori i to što je u osam utakmica bez njega ekipa slavila samo jednom, i to protiv Monce. Za to vreme su imali i pet remija, te dva poraza od kojih je i jedan protiv Intera, u derbiju igranom u februaru. Dvadesettrogodišnjak je ove sezone odigrao 44 utakmice, a postigao je 13 golova, uz isti broj asistencija. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading