MILAN JE NAPOLIJEVA NOĆNA MORA Real jednom nogom u polufinalu, agonija Čelsija se nastavlja
Foto: AP/AP Photo/Luca Bruno

Milan je, nakon što je nedavno savladao Napoli u Seriji A, uspeo da trijumfuje i ove večeri golom Benasera, dok je Real napravio lepu zalihu pred revanš i jednom nogom je u polufinalu.

Evropski velikan Milan je odigrao taktički skoro pa perfektan meč, ako se ne računa prvih deset minuta kada su gosti stvorili nekoliko dobrih prilika.

Već u drugom minutu je Rade Krunić "izvadio" loptu sa gol-linije posle šuta Kvarackelije, da bi golman "rosonera" Majk Menjon dva puta bravurozno intervenisao nakon udaraca Angise i Zjelinskog iz daljine.

 

 

Oslobodio se Milan pritiska tek posle 20 minuta igra, a onda je on počeo da preti i to iz tranzicije.

U 25. minutu karakteristična kontra još uvek aktuelnog prvaka Italije, Leao je bio u idelanoj poziciji i promašio zicer.

Ali, bila je to samo uvertira pred gol.

Igrao se 40. minut kada je Milan poveo preko Benasera posle sjajne timske akcije.

Drugo poluvreme počelo je šansom Eljmasa i još jednom odbranom Menjona, a onda je ritam drastično opao.

Milan je uspeo da "uguši" igru Napolija, čekao je priliku za još neku kontru, a veoma važan detalj za ovaj meč, a možda i dvomeč, desio se u 75. minutu kada je vezista Napolija Zambo Angisa dobio drugi žuti karton.

Real je prilično rutinski savladao posrnuli Čelsi.

 

 

Na prvi gol smo čekali do 21. minuta, kada se u strelce upisao ko drugi do Karim Benzema. Nakon dubinske lopte sa desne strane, Vinisiujs samo postavlja nogu, dovoljno da lopta ode do Francuza koji nije imao težak posao za 1:0. 

Jedan od bitnijih trenutaka meča jeste crveni karton za Čilvela koji je kao poslednji igrač odbrane zaustavio Rodriga koji je ulazio u gol šansu, pa je Čelsi od 59. minuta ostao sa igračem manje. 

Malo potom Kamavinga pokušava posle sjajnog poteza Vinisiusa, a onda 2:0 u 74. minutu. Veoma brza akcija posle kornera Modrića, a strelac je Asensio samo što je ušao u igru. Dočekao je loptu na oko 16 metara od gola, šutirao izuzetno precizno za 2:0. 

Milan - Napoli 1:0 (1:0)

Strelac: Benaser 40

Stadion: San Siro

Sudija: Išvan Kovač (Rumunija)

Milan: Menjan – Kalabrija, Kjer, Tomori, Ernandez – Tonali, Benaser (od 67. Salemakers) – Dijaz (od 80. Rebić), Krunić, Leao – Žiru

Napoli: Meret – Di Lorenco, Kim, Rahmani, Rui (od 81. Olivera) – Lobotka, Angisa – Lozano (od 69. Raspadori), Zjelinski (od 81. Ndombele), Kvarachelija (od 81. Politano) – Elmas

Real Madrid - Čelsi 2:0 (1:0)

Strelci: Benzema 22, Asensio 74

Stadion: Santijago Bernabeu

Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska)

Real: Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga (od 71. Ridiger) – Modrić (od 81. Sebaljos), Kros (od 84. Čuameni), Valverde – Rodrigo (od 71. Asensio), Benzema, Vinisijus

Čelsi: Arizabalaga – Fofana, Silva (od 75. Maunt), Kulibali (od 55. Kukurelja) – Džejms, Kante (od 75. Galager), Fernandez, Kovačić, Čilvel - Feliks (od 65. Čaloba), Sterling (od 65. Haverc)

Kraj i u Milanu, trijumf "rosonera" 1:0!

Kraj u Madridu! Pobeda Reala 2:0!

90. minut - Pet minuta nadoknade u Madridu.

82. minut - Real i Milan pred pobedama.

75. minut - Angisa je faulirao Ernandeza i dobio drugi žuti karton. Napoli u velikom problemu.

74. minut - Goooool! Reak vodi 2:0, strelac je Asensio koji je pre tri minuta ušao u igru!

 

 

66. minut - Opao je tempo u Milanu, "rosoneri" ljubomorno čuvaju prednost.

60. minut - Alaba je izveo jedan slobodan udarac sa ivice kaznenog prosotra, gađao je po zemlji, ali pravo u golmana Čelsija.

58. minut - Čilvel je napravio faul kao poslednji igrač i zbog toga dobio crveni karton.

50. minut - Napoli nadomak izjednačenja. Elmas je tukao glavom sa desetak metara, a lopta je pogodila prečku. Usledio je korner, posle kojeg je Di Lorenco pripretio, ali je poslao loptu pravo u Menjana.

46. minut - Nastavljene su utakmice!

Poluvreme! Real vodi golom Benzeme, a Milan pogotkom Benasera.

45+3 - Nova velika šansa za Rosonere, Simon Kjer je glavom tukao i pogodio prečku, posle centaršuta Benasera iz kornera s leve strane.

44. minut - Nova šansa za Real. Fede Valverde je oduzeo loptu neopreznom Fofani i odlučio da okuša udarac sa ivice kaznenog prostora. Tukao je snažno, ali pravo u Kepu Arizabalagu.

40. minut - Goooool! Milan vodi 1:0 pogotkom Benasera posle sjajne timske akcije!

 

 

36. minut - Vinisijus je imao veliku šansu za Real, tukao je iskosa, ali Kepa je bio oprezan.

32. minut - Mirniji period igre u Milanu.

25. minut - Kakva šansa za Milan, Leao je u kontri pobegao čuvarima, bio u odličnoj poziciji, ali je šutirao pored gola.

21. minut - Gooool! Real vodi, strelac je ko drugi do Karim Benzema!

 

 

17. minut - Izgubio je Enco Fernandez loptu na tridesetak metara od svog gola, ali nije skupo platio. Valverdeov udarac bio je vrlo neprecizan.

11. minut - Zjelinski snažno šutira, ostaje 0:0. Napoli dosta bolji od početka meča.

7. minut - Pogledajte sjajnu koreografiju navijača Milana:

 

 

2. minut - Već posle 120 sekundi Čelsi je bio u velikoj šansi preko Žoaa Feliksa! Kiksnula je zadnja linija, Kante je "gurnuo" u prostor za Feliksa koji je igrao "dva na jedan" i uspeo da s tvori prostor za šut pored Militaoa, međutim na mestu je bio Kurtoa i uspeo je da zaustavi ozbiljnu priliku.

1. minut - Utakmice su počele! Odmah velika šansa za Napoli. Zbunio je Angisa Kjera na prvoj stativi, lopta je prošla kroz peterac Milana, Krunić je pokušao da očisti opasnost, ali ju je poslao pravo u noge Hviče Kvarachelije. Šutirao je Gruzin iz prve, ali je Kalabrija na gol-liniji spasao čist gol.

 

 

20.30 - U drugom susretu programa u sredu na stadionu "San Siro" italijanski derbi će igrati Milan i Napoli. Biće to dvoboj još uvek aktuelnog prvaka i, po svemu sudeći, budućeg šampiona Italije.

Milan u ovaj susret ulazi pun samopouzdanja jer je pre deset dana u italijanskom prvenstvu pobedio Napoli rezultatom 4:0, usred Napulja. a sigurno će im pomoći i to što za Napoli neće igrati njihov najbolji napadač Victor Osimhen.

20.27 - U centru pažnje će u sredu svakako biti duel poslednja dva evropska šampiona na Santjago Bernabeuu, Čelsija i Real Madrida.

20.25 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmicama četvrtfinala Lige šampiona u kojima se sastaju Milan - Napoli i Real - Čelsi. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz elitnog takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading