LOVA DO KROVA Haland potpisao najveći ugovor u fudbalu ikada, ali ne sa Mančester Sitijem
Foto: AP/AP Photo/Dave Thompson

Erling Haland je novi ambasador poznatog brenda proizvođača opreme! Američki sportski brend platio je neverovatnih 227 miliona evra kako bi na deset godina obezbedio Norvežanina kao zaštitno lice.

Haland je trenutno jedan od najboljih napadača sveta, a ima 22 godine i nema sumnje da će obeležiti narednu deceniju fudbala, a poznati brend nije žalio novac da osigura jednu od najvećih zvezda svetskog fudbala kao svog brend ambasadora. 

Ugovor koji je Haland potpisao sa njima, najveći je u istoriji fudbala kada je u pitanju jedan sponzorski ugovor. On će godišnje za nošenje kopački ovog brenda dobiti neverovatnih 22,7 miliona evra.

Kada se na to doda da Haland u Mančester Sitiju nedeljno zarađuje 426.000 evra, njegov bankovni račun će se narednih godina vrtoglavo skočiti, a uz druga sponzorstva, biće blizu i milijarde. 

- Svojim golgeterskim brojkama obelžio je, ne samo sadašnjost, nego i budućnost fudbala. On je naslednik najveće devetke i napadač nove generacije - napisao je ovaj američki brend o Halandu u predstavljanju ove bombastične vesti.

VELIKO POJAČANJE NA MARAKANI Mladi napadač i reprezentativac Slovenije, ogromna želja u crveno-belom taboru (VIDEO)

Podsetimo, Haland je sarađivao sa ovim proizvođačem opreme, koji ga je sponzorisao još dok je imao 14 godina.

Američki gigant za sportsku opremu u svojoj porodici ima i druge velike fudbalske zvezde poput Kilijana Embapea, Kristijana Ronalda, Markusa Rašforda, Harija Kejna i Kevina de Brujnea. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading