TUGA U SVETU SPORTA Sahranjen poznati fudbaler koji je stradao u zemljotresu u Turskoj
Foto: EPA/EPA/KHALED ELFIQI

Hiljade ljudi se pojavilo na sahrani Kristijana Atsua u Gani! Više od mesec dana nakon tragične smrti ovog fudbalera u ruševinama tokom zemljotesa koji je pogodio Tursku on je konačno sahranjen. Sahrani su osim porodice i prijatelja prisustvovali mnogi bivši fudbaleri, ali i državni zvaničnici na čelu sa predsednikom Gane Nana Akufo-Adom. 

Atsu je nestao pod ruševinama početkom februara, a onda je krenula dramatična potraga za njim. Javljano je kako je nađen, pa kako to nije istina, a na kraju se potraga završila tragično. Njegovo telo je pronađeno nakon 12 dana potrage i on je bio jedna od oko 50.000 žrtava razornih zemljotesa. 

Nesrećni Atsu je poginuo sa 31 godinom, samo nekoliko meseci nakon što je potpisao za Hatajaspor i stigao u Tursku. Nekoliko dana nakon prvog gola za ovaj klub ruševine zgrade u kojoj se nalazio tokom zemljotresa su ga usmrtile. 

ALO! TIKET NEDELJE Cela planeta čeka "El klasiko", plavci dočekuju Everton, popularne "zebre" domaćin Milanu

Sahrana je održana uz državni i vojne počasti, a kovčeg je bio uvijen u zastavu Gane. Stotine belih cvetova je bilo posuto po kovčegu, a vod vojske je salutirao i tako ispratio nekadašnjeg reprezentativca Gane.Tokom sahrane je bio prisutan i orkestar koji je svirao, a Atsuova supruga je održala emotivan govor.

-U životu sam te volela dušo, a nastaviću da to radim i sada kada si mrtav," rekla je kroz suze Meri Kler Rupio, pre nego što se slomila i nije mogla da nastavi, pa je unapred pripremljeni govor završila Atsuova sestra: "Nisi otišao sam, deo mene je otišao sa tobom. Tvoj osmeh, tvoja ljubav, to je ono što ću svaki dan videti u osmesima naše dece - završila je ona. 

Kompletan igrački kadar Hataje, poslednjeg Atsuovog tima je stigao u Ganu da poslednji put pozdravi fudbalera iz Gane, a kada je Atsuovo telo stiglo u domovinu ostavljeno je u Akri kako bi građani mogli da dođu i da izraze žalost zbog njegove smrti.

Za nacionalni tim je odigrao 65 mečeva i dao devet golova, a karijeru je počeo u Portu. Nakon pozajmice u Rio Aveu i dobrih igara u Portugalu kupio ga je Čelsi, za koji nikada nije zaigrao. Išao je po pozajmicama u Vitese, Everton, Bornmut i Malagu pre prelaska u Njukasl gde se najduže zadržao i gde je zaigrao sa Aleksandrom Mitrovićem. Poslednja dva kluba su mu Al-Raed i Hatajaspor. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading