STRAVIČAN SNIMAK IZ TURSKE Evo kako je izgledala potraga za nestalim fudbalerom ispod ruševina (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen Twitter

Na društvenim mrežama se pojavio snimak potrage za fudbalerom iz Gane. 

Kristijan Atsu, reprezentativac Gane i bivši igrač Porta i Njukasla, bio je jedan od brojnih sportista za kojim se tragalo nakon dva razorna zemljotresa koja su pogodila južnu Tursku i Siriju u ponedeljak ujutru. 

Atsu je danas igrač Hatajspora, kluba sa juga Turske, a noć pre zemljotresa, fudbaler iz Gane je postigao pobedonosni gol za svoj tim i to u 97. minutu meča protiv Kasimpaše.

Tokom dana su se pojavljivale razne informacije, ali poslednja je da i dalje nisu uspeli da ga pronađu u ruševinama, a o tome je govorio menadžer kluba.

-  Kristijan Atsu i naš sportski direktor Taner Savut su, nažalost, i dalje pod ruševinama. Portugalski mediji su preneli vesti o Kristijanu Atsuu, ali ne možemo da dopremo do njega. Ne možemo da dođemo ni do koga. Ne možemo da dođemo do te oblasti. To je najteže mesto do kog treba doći. Ako se probijemo, svet će biti naš svakako. Čekamo pomoć. Svima je potrebna pomoć u zoni zemljotresa, ali velika je potreba da se pomogne Hataju. Nema mesta gde je ćebad dopremljena, nema mesta gde je supa dopremljena, ništa. Koliko je vremena prošlo od kako se dogodio zemljotres? - rekao je on.

BIVŠI TRENER CRNO-BELIH SE OGLASIO IZ TURSKE Broj žrtava je ogroman, svi smo u haosu, odložene su utakmice

Sada se pojavio dramatičan snimak potrage za nestalim fudbalerom, kao i ostalim ljudima zarobljenim u ruševinama. 

Pogledajte kako to izgleda: 

 

 

Ovaj reprezentativac Gane sa 65 nastupa za tu reprezentaciju samo je jedan u nizu nestalih sportista koji su kasnije pronađeni i spaseni u ovom zemljotresu.

Podsećanja radi, zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros južnu Tursku i osetio se u velikom delu zemlje, kao i u nekoliko zemalja regiona, uključujući i susednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale. Zvanični broj poginulih, prema poslednjim informacijama, širom Turske i Sirije sada iznosi više od 2.700.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading