TRI NOVA IMENA U REPREZENTACJI Zlatko Dalić objavio spisak igrača koji napadaju plasman na Evropsko prvenstvo
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

 

Hrvatska se nalazi u grupi D sa Velsom, Jermenijom, Turskom i Letonijom, a dve najbolje reprezentacije osiguraće direktan plasman na završni turnir koji će biti održan u leto 2024. godine u Nemačkoj.

Hrvatska započinje kvalifikacije 25. marta utakmicom protiv Velsa u Splitu, a tri dana kasnije gostuje Turskoj. Nakon završnog turnira Lige nacija u junu, Hrvatska će kvalifikacije nastaviti dvostrukim programima u julu (Letonija, Jermenija), oktobru (Turska, Vels) i novembru (Letonija, Jermenija).

- Nemamo razloga da puno menjamo ekipu koja je pre nekoliko meseci osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu pa su tako na spisku 22 igrača iz Katara. Priključili smo ponovno Luku Ivanušeca koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vreme želimo videti u reprezentativnom okruženju - izjavio je Dalić.

- U januaru je bilo vidljivo da je fizički i psihički Svetsko prvenstvo ostavilo traga na reprezentativce, ali raduje me što se većina diže u formi i verujem da će do okupljanja svi biti u dobrom stanju. Važno je dobro krenuti u kvalifikacije, posebno jer startujemo protiv dva verojatno najveća suparnika i možemo odmah napraviti važne korake prema Nemačkoj. U tom pogledu, dobro je što igramo prvu utakmicu kod kuće i verujem da će Poljud biti popunjen do poslednjeg mesta kako bi pozdravio bronzane - ističe Dalić.

- Prihvatamo ulogu favorita u ovoj grupi - imamo najmoćniju ekipu i ogromnu želju da budemo učesnik tog Eura u Nemačkoj jer znamo kakvu bismo tamo imali podršku naših navijača, to prvenstvo nam je svima san. Ali, imamo dovoljno iskustva da znamo kako kvalifikacije mogu biti trnovite i da je potrebna puna koncentracija i maksimalan pristup u svakoj utakmici pa ćemo tako pripremati ekipu, uz poštovanje prema svakom suparniku - zaključuje selektor.

Hrvatska reprezentacija okupiće se 20. martu u Splitu gde će boraviti do 27. marta kada će otputovati u Bursu.

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Odbrambeni igrači: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni igrači: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading