UŽASNE SCENE Navijači PAOK-a spalili dres preminulog srpskog košarkaša (FOTO)
Printscreen Twitter

 

Navijači solunskog PAOK-a zapalili su dres preminulog srpskog košarkaša, Stevana Jelovca.

Stevan Jelovac je preminuo 5. decembra 2021. godine od posledica moždanog udara. U trenutku kada je došlo do tragedije bio je član AEK-a, velikog rivala crno-belih iz Soluna.

Fudbaleri ove dve ekipe igrali su u subotu u okviru 23. kolu grčke Superlige, a na toj utakmici na stadionu "Tumba" u Solunu, okačeni su oduzeti "trofeji", odnosno oduzete zastave, dresovi i duksevi navijača AEK-a.

Među njima se našao i dres sa brojem 13 i prezimenom Jelovac.

 

 

- Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmeren je protiv tradicije, dresa vrednosti i ideala vizantijskog A.E.K. Krađa i paljenje (prema žalbama naših navijača) dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, međutim, prelazi sve granice i ne možemo a da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže sa takvom praksom, koja nije u skladu sa istorijom kluba - stoji u saopštenju navijača tima iz Atine.

Pored AEK-a, Jelovac je u karijeri igrao za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep, a u Atinu je stigao iz Japana.

Bio je reprezentativac Srbije, za koju je debitovao kada je imao 28 godina i pomogao nacionalnom timu da se plasira na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading