STIDIM SE, ON NE ZASLUŽUJE TO Gvardiola se pokajao zbog reči koje je uputio legendarnom Džerardu
Tanjug/Ap

U priči o finansijskim malverzacijama za koje se Siti optužuje, Pep je „potkačio“ sve klubove Premijer lige. 

Ironično je rekao da su Građani krivi za sve loše što se ikada dešavalo i tom prilikom spomenuo i najbolniju tačku u bogatoj karijeri Džerarda: klizanje u ključnom meču za titulu sa Čelsijem 2014. godine koje je dovelo do gola Plavih i poguralo Siti do trofeja.

- Ne znam da li smo mi odgovorni što se Stiven Džerard okliznuo na Enfildu? Da li je to bila naša greška? Poštujem Stivena Džerarda, ali to je trenutak koji pripada nama. To su trenuci koje smo zajedno živeli prethodnih godina - rekao je Gvardiola na prošloj konferenciji za medije. 

PALA ODLUKA Evo kad Zvezda i Partizan igraju derbi na "Marakani"

STIDIM SE, ON NE ZASLUŽUJE TO Gvardiola se pokajao zbog reči koje je uputio legendarnom Džerardu

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

Na ovoj je, ipak, okrenuo ploču. Svestan greške, izvinio se Stivi Džiju i njegovoj porodici.

- Izvinjavam se Stivenu Džerardu zbog nepotrebnih i glupih komentara koje sam prošli put rekao o njemu. On zna koliko se divim njemu i njegovoj karijeri, tome šta je uradio za ovu zemlju u kojoj živim i treniram. Stidim se samog sebe zbog onoga što sam rekao jer on to ne zaslužuje. Zaista stojim iza svojih izjava u kojima sam branio klub, ali nisam ga dobro branio tako što sam stavio njegove poteze u te glupe komentare. Izvinio sam se njemu lično, ali moram to da uradim i ovde. Žao mi je njega, njegove supruge, dece, porodice, jer je bilo glupo - izjavio je Pep. 

Videćemo hoće li se Džerard oglašavati povodom toga. Do tada, Siti ostaje pod istragom za kršenje finansijskih pravila u više od 100 navrata u periodu od 2009. do 2018. godine.

Ukoliko se utvrdi krivim, aktuelnom prvaku Engleske preti izbacivanje iz Premijer lige i oduzimanje titula. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading