KRAJ, NEMA VIŠE Mamić se oprostio od fudbala, pa progovorio o smrti koja ga je mnogo potresla
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Zdravko Mamić digao je ruke od fudbala! Dojučerašnji "alfa i omega" zagrebačkog Dinama koji je na Maksimir stigao u martu 1993. i uvrstio "modre" na fudbalsku mapu Evrope u intervjuu za “Glas Srpske”poručio je da se oprašta od Dinama i fudbala uopšte i da je to za njega prošlost.

- Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćire Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana - prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo jedan običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirina smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumio, nakon Ćirine smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan - poručio je Mamić za "Glas Srpske".

VOLJENI KUME MOJ... Ovako je Zdravko Mamić oprostio od Blažević

On je rekao da se ne osjeća ni izdanim ni prodanim.

- Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamenjivih. Naravno da sam još mogao puno, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BIH, puno sam mogao pomoći i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje raditi posao nego što sam ja, da me ne trebaju, zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osjećam se ni izdanim, ni prodanim, međutim, ne želim više učestvovati u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu - istakao je Mamić i dodao da ga ne zanima ishod predstojeće Skupštine kluba zakazane za mart.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading