VOLJENI KUME MOJ... Ovako je Zdravko Mamić oprostio od Blažević
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Voljeni moj Kume, danas kada se naši ovozemaljski putevi razdvajaju moram ti reći da si mi bio uzor i najbolji učitelj. Nikakav Oksford, nikakav Harvard, uz tebe i naše zajedničke sportske uspehe, te provedeno silno zajedničko vreme proživeo sam i sudelovao u najlepšim trenucima našeg života - počeo je Mamić oproštajnu poruku.

Nastavio je u istom ritmu.

- Nazvati te trenerom svih trenera, a ne reći sve drugo o tebi, bilo bi nepoštovanje i uvreda za sve ono što si ti bio i po čemu ćemo te pamtiti. Ti si najznačajnija osoba u vekovnoj istoroji Dinama. Bio si najinteligentnija i najšarmantnija osoba koju sam sreo i za koju sam čuo. Tvoja sposobnost da svakog čoveka planete kog bi sreo, bez obzira na nacionalnost ili boju kože, učiniš sretnim i važnim je neponovljiva. Beli šal, „kako si sine“ za svakog stranca na cesti i osmeh koji greje srce biće tvoj "trejdmark."

OTVORENO Mamić progovorio o Zvezdi i Dragoviću, pa onda otkrio koje je sve SRPSKE igrače hteo u Dinamu iz Zagreba

Teško je Zdravku Mamiću.

- Tvoja stisnuta šaka i zamah njom, na poziciji izlaska iz maksimirskog tunela prema Dinamovoj, tvojoj klupi, zauvek će biti poziv u sportsku borbu koji je u trans bacao milijune ljudi. Obećavam da ću se svojim životom i delima pobrinuti da se tvoje ime i djlo nikad ne zaboravi. Nikad Hrvatska, a ponajviše tvoji Dinamovci nisu toliko bili sretni, ponosni i u zajedništvu kao u onom koje si ti predvodio 1982. godine. Hvala ti za sve što si me naučio, što si mi priuštio, hvala ti na tvome Dinamu i želim ti da ti kažem da ćeš uvek ostati dominantna osoba u knjizi mog života. Volim te, zauvek tvoj, kum Zdravko - stoji u poruci.

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je od posledica raka pankreasa samo dva dana pre njegovog rođendana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading