ON JE ZADAO ZAVRŠNI UDARAC PARTIZANU Nekada je igrao za Zvezdu, bio blizu Liverpula, a sada je ispisao crnu stranu istorije crno-belih
Foto: Alo/Alo, Marko Metlaš

Sunovrat je doživeo Partizan u Humskoj, potpuno pomračenje doneo je Nemanja Milić u 58. minutu kada je postavio konačan rezultat. Taj gol u potpunosti je uništio i poslednju trunku samopouzdanja domaće ekipe, koja je opet udaljena od Crvene zvezde, sada na -11. Ispisao je istoriju Crvene zvezde Nemanja Milić, sada i Mladosti GAT, ispisao je tako crnu stranu istorije Partizana.  

Fudbaleri crno-belih, a pre svega Saničanin i Marković moraće dobro da se zapitaju šta su uradili u subotu veče na stadionu Partizana. Nestvarne greške smo videli od strane ovih momaka, Parni valjak nije ličio na sebe u ovom duelu, dok je GAT odneo tri boda. I to zasluženo.

Borili su se, čekali greške protivnika, bili uvek na lopti, leđa Nemanje Milića su odradila nestvaran posao na sredini terena, svaki put je zagradio i odigrao unapred za svoje saigrače. A onda su i stranci golovima doneli prevagu, Maksimović je kao kapiten dokrajčio crno-bele koji su ispisali istoriju, ali onu negativnu. 

ON JE ZADAO ZAVRŠNI UDARAC PARTIZANU Nekada je igrao za Zvezdu, bio blizu Liverpula, a sada je ispisao crnu stranu istorije crno-belih

Alo, Marko Metlaš

 

STANKOVIĆ NIKAD ISKRENIJE Deki otvorio dušu: Stalno se pitam šta bi mi Miha rekao

Ovo je drugi najteži poraz Partizana u Humskoj u istoriji (teži je bio od Hajduka 1:6 (sezona 1975/76), a od raspada SFRJ ubedljivo najteži, sudeći da je samo Zvezda u sezoni 2003/04 pobedila sa 3:0. 

Ta već spomenuta leđa Nemanje Milića bila su jako važna i u ključnom momentu novije istorije Crvene zvezde. Za tim sa Marakane potpisao je troipogodišnji ugovor u januaru 2017. godine, nije se predugo zadržao, ali je imao odličnu rolu u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Krasnodara. Špartao je po strani, fizikalijama zadavao probleme mnogim takmacima u Evropi i bila je to odskočna daska za grupne faze, imao je i asistenciju protiv ruske ekipe. 

ON JE ZADAO ZAVRŠNI UDARAC PARTIZANU Nekada je igrao za Zvezdu, bio blizu Liverpula, a sada je ispisao crnu stranu istorije crno-belih

FK Partizan

 

Izneo je Milić i kvalifikacione mečeve za Ligu šampiona, igrao je i protiv Salcburga, ali je i u prethodnim kvalifikacionim mečevima imao svoju rolu i ulogu - bio je baš tip igrača koje Vladan Milojević voli - bespogovorno ispunjava sve zadatke, deo je mašinerije u kojoj nema iskakanja i ispadanja, disciplina je na prvom mestu.  

Sve to naplatio je transferom u BATE Borisov, i tamo je govorio samo u superlativu o Zvezdi.

- Zvezda je srpski superklub i kada igrač dobije ponudu od nje, ona se ne odbija. Sa velikim entuzijazmom prihvatio sam ponudu crveno-belih - govorio je Milić kada je prešao u beloruski tim. Za BATE je odigrao 96 mečeva, postigao je 21 gol, a u Mladost je došao sredinom decembra 2022. Taj transfer 32-godišnjeg igrača mnogima je prošao ispod radara, sada je Milić i te kako u žiži. 

Podsećamo, Milić je od 2007. do 2013. igrao za OFK Beograd, od 2013. do 2016. je igrao za Spartak iz Subotice, a prva polovina sezone 2016/217 lansirala ga je u Zvezdu. Kao drugi špic dao je šest golova i preporučio se crveno-belima, a Vladan Milojević je iz njega izvukao najviše.  

Bio je blizu odlaska i u slavni Liverpul. 

-Stvarno je bilo jako blizu, osećaj fantastičan da si pred prelaskom u veliki klub kao što je Liverpul. Da ne ulazim sada u detalje davnog događaja, suština je da se nije realizovalo. Bilo mi je rečeno da se spakujem, čekao sam poslednji signal. Nije stigao. Šta da se radi, takav je život - rekao je svojevremeno Milić.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading