SA 17 GODINA DOLAZIO NA TRENING U BMW-u, OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO Gde je nestao Zvezdin "novi Piksi"? Bio je veliki talenat, a sada će igrati u Prvoj ligi Republike Srpske (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

 

Filip Janković bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde pre devet godina. Debitovao je kod Roberta Prosinečkog u avgustu 2011. godine za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina, 6 meseci i 18 dana protiv Venstpilsa iz Letonije, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novi Piksi i BMW 

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ostao je upamćen po tome što je sa svega 17 godina na treninge dolazio u BMW-u sa registarskim oznakama "Filip" kojim je upravljala njegova majka Ljiljana. Predviđali su mu da će postati novi "Piksi", ali je karijera nakon odlaska iz Srbije krenula stramputicom.

Titula na Novom Zelandu

Foto: ATA Images

 

Bio je član reprezentacije koja je predvođena Veljkom Paunovićem osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine. Od 2013. kada je otišao iz Zvezde promenio je sedam klubova i nigde se nije snašao sve dok prošlog leta nije potpisao za Triglav gde je konačno ponovo zaigrao, ali nije uspeo da sačuva klub u prvoj ligi Slovenije te je sada u drugom rangu tamošnjeg fudbala.

Druga liga Slovenije, Crne Gore, a sada i Prva liga Republike Srpske

 

 

Janković je nedavno potpisao ugovor sa ekipom Laktaši koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, drugom po rangu takmičenju u Bosni i Hercegovini.

Pre toga nosio je dres Triglava gde je odigrao 27 utakmica i postigao tri gola, a razišao se sa ekipom nakon eliminacije u niži rang takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading