DOSADILE MU LEPE ŽENE I SKUPI AUTOMOBILI Bio je Bekamov saigrač, sada je sveštenik: Imao sam sve, ali sam bio nesrećan
Foto: Profimedia/Profimedia

Bio je fudbaler Mančester junajteda, za saigrača je imao Dejvida Bekama, igrao za reprezentaciju Severne Irske. Zarađivao je toliko da je mogao da kupi šta god poželi, okruživale su ga lepe žene, vozio skupocene automobile. Mnogi bi rekli život iz snova.

Ipak, ne i za Filipa Malrajna koji u tome nije pronašao sreću, niti video smisao za života za kojim svaki čovek traga. 

Malrajn je nekada slovio za veoma talentovanog štopera. Prošao je omladinsku školu Mančester junajteda, gde je potpisao profesionalni ugovor 1996. godine i upisao seniorski debi.

Ipak, na "Old Trafordu" nikada nije dobio ozbiljniju priliku pa se preselio u Norič u kom je igrao svoj najbolji fudbal do 2005. godine. Igrao je još za Kardif i Lejton, pre nego što je završio karijeru 2008. godine.

Dok je igrao u Noriču dogodio se preokret u njegovom životu i Malrajn se posvetio veri i postao je rimokatolički sveštenik.

- Sve je počelo tokom moje poslednje godine u Noriču. Postao sam nezadovoljan celim stilom života. Mi fudbaleri imamo predivan život i bio sam vrlo privilegovan, ali sam otkrio da imam prazninu. Bio sam šokiran, zašto nisam srećan kada imam sve što mladi žele - rekao je Malrajn u intervjuu za "Dejli Star"

Dugogodišnji reprezentativac Severne Irske ističe da mu je povratak veri pomogao da ponovo stekne osećaj ispunjenog čoveka.

- To me je pokrenulo na ponovnom putu istraživanja moje vere, vere koju sam imao kao mladić. Odlučio sam da se vratim kući nakon godinu dana i tada se sve okrenulo naglavačke. Počeo sam volontirajući u prihvatilištu za beskućnike. Odlazio sam na misu i redovan sam bio na molitvama. S verom sam ponovo imao osećaj ispunjenja. Fudbal donosi uspone i padove, a u veri je bilo nešto što mi je uvek davalo stabilan osjećaj zadovoljstva - objasnio je nekadašnji fudbaler.

On je sada časni otac Filip Malrajn i prezadovoljan je zbog svog izbora.

Tokom karijere 45-godišnji Malrajn zarađivao je 600.000 funti kada je bio na vrhuncu forme, ali je odlučio da se posveti potpuno drugačijem životu i zbog toga se nije pokajao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading