A SAD - PRAVAC KATAR "Petarda" Srbije u Bahreinu, Tadić se razigrao, Vlahović spreman za Brazil
Foto: FSS

Generalka je uspešno okončana, sada je vreme za ono što smo svi čekali četiri i po godine. Srbija nije imala mnogo problema da u Bahreinu savlada domaćina i tako u dobroj atmosferi najavi put u Katar i mečeve koji u Dohi čekaju našu selekciju. Pre svega narednog četvrtka protiv Brazila.

Promešao je karte Dragan Stojković Piksi koji na ovom meču nije mogao da računa na Aleksandra Mitrovića. Napadač Fulama odmarao je i nastavio oporavak, ali je zato Srbija videla da je sa Dušanom Vlahovićem sve u redu. Čak šta više, napadač Juventusa pogodio je i asistirao pa je jasno da njegova forma nije upitna.

A SAD - PRAVAC KATAR

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

"Orlove" je pored Vlahovića do pobede nosio još jedan Dušan, kapiten, Tadić. Prvo u 8. minutu sjajan slobodnjak i pogodak, a onda i na startu drugog poluvremena po drugi put upisao svoje ime u listu strelaca. Samo 60 sekundi kasnije dodao je Vlahoviću za ubedljivu prednost.

Jedini momenat nepažnje desio se u 18. minutu kada je Stefan Mitrović napravio penal i dozvolio Hilalu da se upiše. To je ujedno i bilo sve od domaćina.

A SAD - PRAVAC KATAR

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Srbija je igrala odlično i u nastavku. Nijednog trenutka nije spustila gard. Kao nagrada toga stigao je pogodak Filipa Đuričića u 87. minutu nakon odličnog centaršuta imenjaka Mladenovića, a onda i kao šlag na tortu pogodak Luke Jovića u 90. minutu.

Naše momke sada čeka put u Katar, a prvio meč zakazan je za 24. novembar od 20 časova protiv Brazila.

Srbija - Bahrein 5:1 (1:1)

Tadić u 8. i 50. minutu, Vlahović u 51. minutu, Đuričić u 87. minutu, Jović u 90. minutu za Srbiju - Hilal u 14. minutu (penal) za Bahrein 

Stadion: Nacionalni stadion Bahreina (Manama)

Sudija: Kalid Alturais (Saudijska Arabija)

Bahrein: Džafar – Hasan, Alhajam, Isa – Said, Madan, Almalud, Haram, Alšaik – Marhun, Jusuf.

Srbija: V. Milinković-Savić – Mitrović (od 46. Lazović), Pavlović, Milenković (od 79. Eraković) – Živković (od 46. Vlahović), Gudelj, Ilić, S. Milinković-Savić (od 60. Grujić), Mladenović – Tadić (od 60. Đuričić), Jović.

KRAJ!

90. minut - GOOOOL! Jović! Srbija petardom ide u Katar!

90. minut - Još tri minuta nadoknade.

87. minut - GOOOOL! Đuričić! Odlično je centrirao Mladenović, a vezista glavom poslao loptu u mrežu!

80. minut - Vlahović ponovo u šansi, ovog puta Džafar siguran.

79. minut - Šansu dobija i Strahinja Eraković koji menja Milenkovića.

77. minut - Prečka! Posle kornera najviši u skoku bio je Nikola Milenković, ali mu je okvir gola stao na put!

64. minut - Prilika za Vlahovića! Odlično je Ilić probio, uposlio našeg napadača koji nije uspeo da pogodi za 4:1. Lopta ide pored gola.

60. minut - Još dve promene kod "orlova". Umesto Sergeja Milinković Savića na terenu je Marko Grujić, dok Dušana Tadića menja Filip Đuričić.

51. minut - GOOOOOL! Vlahović! Srbija za 60 sekundi postiže dva gola! Sjajno se snašao napadač Juventusa i samo "bocnuo" loptu preko golmana Džafara!

50. minut - Gooool! Srbija vodi sa 2:1! Ponovo je strelac Tadić! Vlahović upisuje asistenciju odmah po ulasku na teren.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Dve promene u redovima Srbije. Vlahović menja Živkovića, dok je Darko Lazović u igri umesto Stefana Mitrovića.

POLUVREME!

45. minut - Igraće se još minut nadoknade!

42. minut - Nemanja Gudelj je probao da iznenadi golmana Džafara, pa je iz teške pozicije pravo iz slobodnog udarca šutirao u gol, ali je uspeo nekako čuvar mreže Bahreina da interveniše.

24. minut - Probao je sa distance Luka Ilić, ali lopta ide pored gola.

14. minut - GOOOL! Hilal siguran!

13. minut - Penal za domaćina! Stefan Mitrović je srušio Madana.

8. minut - GOOOOL! Perfektno je Tadić izveo slobodan udarac i doveo Srbiju u vođstvo! Sjajan početak za "orlove"!

 

 

16.30 - Utakmica je počela!

15.31 - Poznat je sastav Srbije


Srbija: V. Milinković-Savić – Mitrović, Pavlović, Milenković – Živković, Gudelj, Ilić, S. Milinković-Savić, Mladenović – Tadić, Jović
 

15.20 - "Orlovi" krenuli na stadion

 

 

15.15 - Kako je i sam selektor Piksi rekao, ova utakmica nema rezulatski značaj, ali će svakako biti dobra uvertira za najvažniji događaj.

15.10 - Ivan Ilić, vezni fudbaler Verone, oporavio se od povrede mišića i spreman je za Mundijal. Zadovoljan je što je ekipa u Bahreinu, gde se aklimatizovala na vremenske uslove kakvi će biti u Kataru.

- Svi u ekipi zračimo optimizmom, respektujemo svakog rivala, ali se nikoga ne plašimo. Razmišljamo isključivo o pobedama, ići ćemo utakmicu po utakmicu, sa željom da doguramo što dalje na Svetskom prvenstvu. Ne vidim ništa sporno u tome što težimo samoj završnici. Svi smo profesionalni sportisti i valjda je normalno da nas interesuju visoki ciljevi. Brazil je moćna ekipa, ali niko ne može da nam zabrani da uđemo otvorenog garda i da pokušamo da ih iznenadimo - rekao je Ivan Ilić.

15.07 - Na ovom meču neće igrati Aleksandar Mitrović, Filip Kostić i Saša Lukić.

15.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prijateljskoj utakmici između Srbije i Bahreina. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Maname.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading